Nyhet

Unicredit överväger att lämna Ryssland enligt vd - BN

Italienska bankjätten Unicredit överväger att lämna Ryssland där man är en stor aktör. Det uppgav vd Andrea Orcel vid en konferens, rapporterar Bloomberg News.

Orcel sade att en exit i Ryssland är något som man tittar på i samband med en översyn av verksamheten. Unicredits exponering mot Ryssland är på cirka 7,5 miljarder euro, motsvarande 79,3 miljarder kronor.

Unicredit uppgav i förra veckan att en nollställning av bankens tillgångar i Ryssland under ett värsta scenario kan leda till ett bortfall på 2 procent från kapitalbufferten. Banken har bekräftat att det tänker ge utdelning för 2021.

Unicredit är tillsammans med österrikiska Raiffeisen Bank och franska Societe Generale de europeiska banker som är mest exponerade mot Ryssland.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om UniCredit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien UniCredit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt