Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vicore Pharma ändrar primärt effektmått i fas 3 covid-studie (uppdatering)

(Tillägg i andra och tredje stycket)

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma har ändrat det primära effektmåttet i den pågående fas 3-studien (ATTRACT-3) som undersöker C21:s effekt på covid-19, baserat på läkemedelskandidatens profil, nya data för covid-19 och ett minskat antal patienter. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Detta kommer även medföra ett påskyndande av studieslutförandet och resultat beräknas nu till tredje kvartalet. Tidigare väntade sig bolaget resultat under andra halvåret.

Det nya primära effektmåttet är dödlighet oberoende av orsak fram till dag 60. Tidigare mål var andelen friska patienter som inte behövde syrgas och var hemma inom 28 dagar.

"C21 har visat signifikanta effekter genom att minska sjukdomsprogression hos sjukhusinlagda patienter med måttlig till svår covid-19 varför det ändrade effektmåttet är mycket relevant och kommer att öka våra chanser för en lyckad studie", kommenterar Carl-Johan Dalsgaard, vd Vicore.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt