Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Ferronordic stiger på rapport

Stockholmsbörsen inledde torsdagen nedåt, tyngd av gårdagens nedåtgående handel på Wall Street som präglades av höga inflationssiffror. Bland förmiddagens vinnare finns Ferronordic, som rapporterar både ökad omsättning och resultat.

Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,62 procent till 1 945,50. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -1,86 procent som lägst och -1,33 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 1,67 procent.

AktieKursförändringKommentar
Ferronordic11%Ökar omsättning och resultat under första kvartalet.
Pierce Group8,7%Rekylerar uppåt efter en kraftig nedgång under gårdagen.
Sweco-0,2%Ökar omsättning och vinst under första kvartalet.
Sagax-1,4%Handelsbanken höjer sin långsiktiga rekommendation från market perform till outperfom.
Balder-3,4%Ökade förvaltningsresultatet under första kvartalet.
Sivers Semicondutors-10,3%Rekylerar ned efter en stark uppgång under gårdagen.
Angler Gaming-30,2%Redovisar minskat antal aktiva och betalande kunder.


http://media.finwire.com/media/FWM007450A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt