Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - New Wave rusar på rapport

Stockholmsbörsen har som väntat inlett svagt stigande på onsdagen, utvecklingen följer de ledande Europabörserna som också stiger marginellt. Bland rapportbolagen rusar New Wave på uppmuntrande signaler medan Gullberg & Jansson och Kopparbergs faller på rapporter som visar sämre marginaler.

Efter knappt 40 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,23 procent till 2 063,66. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,23 procent som lägst och 0,30 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,30 procent.

AktieKursförändringKommentar
Lyckegård44,7%Köper bevattningsbolag för 35 miljoner kronor
New Wave12,4%Rekordkvartal för både försäljning och rörelseresultat, tar marknadsandelar inom de flesta områdena
Gullberg & Jansson−4,8%Omsättningen ökade 20 procent, men lägre vinstmarginaler
Revolution Race−5,9%Nordea och Carnegie sänker till behåll från köp
Kopparbergs−7,9%Omsättningen steg men resultatet minskade i andra kvartalet, påverkat av ökade frakt- och marknadsföringskostnader


http://media.finwire.com/media/FWM0079451-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt