Hansa Biopharma - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Hansa Biopharma
Bildkälla: Börsvärlden

Vad är Hansa Biopharma?

Hansa Biopharma

Hansa Biopharma använder sin patenterade immunmodulerande enzymteknologi för att möjliggöra behandlingar för transplantation, sällsynta immunoglobulin G (IgG)-medierade autoimmuna sjukdomar, genterapi och cancer.

Bolagets främsta läkemedelskandidat, imlifidase, är ett enzym som specifikt klyver antikroppar och utvecklats för att potentiellt möjliggöra njurtransplantation hos högsensitiserade patienter. Enzymet kan eventuellt även utvecklas för behandling vid transplantation av andra organ och vävnader samt för behandling av akuta autoimmuna sjukdomar. Europeiska kommissionen har villkorligt godkänt Idefirix (imlifidase) för desensitiseringsbehandling av hög-sensitiserade vuxna patienter som har genomgått en njurtransplantation med en positiv korstestning mot en tillgänglig avliden donator.

Med utgångspunkt i bolagets teknologi tar Hansas verksamhet inom forskning och utveckling också fram nästa generation av IgG-klyvande enzymer med lägre immunogenicitet, med potential att möjliggöra upprepad dosering vid skov-vis återkommande autoimmuna sjukdomar och onkologi. Hansa Biopharma är baserat i Lund och har även verksamhet i flera länder i Europa och i USA.

Om Hansa Biopharmas aktie

Bolagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap under symbolen ”HSNA”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Börsvärlden
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Redeye

Hansa Biopharma: Nytt avtal ger starkt signalvärde

Redeye ser positivt på dagens pressmeddelande från Hansa där man tecknat ett licensavtal med Sarepta Therapeutics, en ledande spelare inom g...

Hansa Biopharma
02 Jul 2020 14:21

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Hansa Biopharma

Hansa Biopharma

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerHNSA
ListaMid Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschBiotech
Börsvärde6 778 MSEK
Omsättning3 MSEK
Vinst-421 MSEK
P/E-16.1
P/S1111.5
VDSøren Tulstrup

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hansa Biopharma

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hansa Biopharma? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter