Nyhet

Vivendi

Vivendi ökade intäkterna med 13,5 procent i Q1

Franska mediajätten Vivendi ökade sina intäkter med 13,5 procent till 2,4 miljarder euro under det första kvartalet, jämfört med nästan 2,1 miljarder euro samma period året innan. Organiska tillväxten var 7,9 procent.

Försäljningen inom betal-tv-divisionen Canal+, som är Vivendis största enhet sedan avknoppningen av skivjätten Universal Music Group, var upp 6 procent till 1,45 miljarder euro.

Vivendis förlagsdivision Editis var ensamt i koncernen att uppvisa negativa försäljningssiffror under första kvartalet. Intäkterna föll med 1,7 procent till 160 miljoner euro (163).

Vivendi är sedan tidigare ute efter att rusta upp Editis genom tillskottet av Frankrikes största förlag Lagardere. Man har erbjudit upp till 2 miljarder euro för verksamheten. Acceptfristen för budet löper ut den 20 maj.

Vivendi, MEURQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2 3772 09513,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0072D6C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vivendi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vivendi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt