Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Waymo

Waymo och Uber i samarbete kring förarlösa lastbilar

Alphabets enhet inom autonom körning Waymo inleder ett samarbete med Uber, ett bolag man tidigare stämt för stöld av affärshemligheter och patentintrång.

Nu verkar dock bolagen ha lagt stridsyxorna åt sidan för gott och istället valt att göra en gemensam satsning kring förarlösa lastbilar. Det framgår av ett blogginlägg från Uber.

Uber uppger att det kommer bistå samarbetet med sin enhet Uber Freight, en form av on demand-tjänst där lastbilsägare kan hitta lediga förare att genomföra leveranser. Denna gång kommer man istället att erbjuda lediga förarlösa Waymo-lastbilar att utföra uppdragen. På det sättet hoppas bolagen kunna påskynda acceptansen av förarlösa lastbilsleveranser, uppges det.

Enligt Uber har bolagen ingått ett “långsiktigt strategiskt partnerskap” på området. Hur de tänker dela på intäkter och vinster från satsningen är däremot oklart.

https://www.uber.com/blog/uber-freight-and-waymo-via-partnership/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt