Nyhet

Wntresearch utser ny vd som tar över i april

Forskningsbolaget Wntresearch har rekryterat Pernilla Sandwall som ny vd. Hon tillträder den 29 april, enligt ett pressmeddelande.

Pernilla Sandwall kommer närmast från rollen som operativ chef på Index Pharmaceuticals. Sandwall beskrivs som en person med stor erfarenhet av kliniska studier, regulatoriska processer, affärsutveckling och finansiering av life science-bolag i noterad miljö.

”Vi hälsar Pernilla Sandwall välkommen och ser fram emot att samarbeta för att driva NeoFox-studien och verksamheten till nästa nivå, och att skapa fortsatta förutsättningar för utvecklingen av Foxy-5. Pernillas kunskap och erfarenheter kommer att stärka bolaget och vi ser med tillförsikt fram emot att arbeta med Pernilla som ny vd”, kommenterar Gudrun Anstrén, styrelseordförande för Wntsesearch.

Bolagets nuvarande tillförordnade vd Anders Rabbe lämnar på egen begäran sin roll den 15 februari. Gudrun Anstrén kommer att leda bolaget tills dess att Pernilla Sandwall tillträder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt