Nyhet

Zaptecs

Zaptecs vd och finanschef har sålt aktier för sammanlagt 79 miljoner norska kronor

Laddstationsbolaget Zaptecs vd Anders Thingbø och finanschefen Kurt Østrem har sammanlagt sålt aktier i bolaget för 79 miljoner norska kronor. Det framgår av insynsrapportering från i fredags kväll.

Thingbø har genom sitt investeringsbolag sålt nära 1,1 miljoner aktier till en snittkurs på 57,8 norska kronor per aktie, motsvarande ett försäljningsbelopp på 62 miljoner norska kronor.

Samtidigt har Østrem sålt 300 000 aktier till en snittkurs på 57,2 norska kronor per aktie, motsvarande en försäljning på 17,1 miljoner norska kronor.

Zaptecs aktie har sedan börsnoteringen 2020 ökat cirka 400 procent. Men i samband med Q4-rapporten förra veckan föll aktien nära 5 procent, trots att bolaget ökade omsättningen och resultatet slog Paretos förväntningar.

Även om Anders Thingbø och Kurt Østrem sålt aktier innehar de fortsatt stora aktieinnehav i Zaptec. Thingbø innehar nu 1,3 miljoner aktier medan Østrem har 1 miljon aktier. Utöver det äger båda även optioner i bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zaptec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zaptec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt