Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Smart solel i sex steg

Lantbruk som satsat på solcellsanläggningar vid rätt tillfälle och räknat med tio års återbetalningstid har fått den halverad med dagens elpriser.

Lars Andrén har föreläst om solenergi i 30 år och i dag är hans tjänster mer efterfrågade än någonsin. Med de höga elpriser vi har i dag är det ett strålande läge att installera solpaneler: ”Men problematiken är att vi inte vet vad som händer i morgon eller om ett eller fem år”, säger Lars Andrén – grundare av Drivkraft. ”Det måste man ta med i sin bedömning när man gör en sådan här investering.” Samtidigt är tekniken under ständig utveckling och förbättrad batteriteknik gör att det går att nyttja mer av energin. Men det gäller ändå att göra sin research. Enligt Andrén är det främst sex faktorer man måste tänka på inför och under installationens gång. - Inventera förutsättningarna - Ta in tre offerter - Besök tre referenser - Anlita godkänd elinstallatör - Prata med Räddningstjänsten och försäkringsbolaget - Gör en slutbesiktning Redaktör: Jonas Frändén ______________________________ Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv och https://twitter.com/efnmarknad Facebook: https://www.facebook.com/EFNTV Instagram: https://www.instagram.com/efnekonomikoll/ och https://www.instagram.com/efnaktiekoll/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mest sedda

Senaste nytt