Alma Media (FI) (ALMA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Alma Media (FI) aktie

ALMA  

Alma Media är en finsk mediekoncern. Inom bolaget återfinns huvudfokus inom digital media, där utbudet består av nyhetsinnehåll inom livsstil, karriär och ekonomi. Under koncernen går ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Kauppalehti, Talouselämä och Iltalehti. Kunderna återfinns inom inom Norden, Baltikum och Europa och består av privata aktörer.

Alma Media (FI) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Media & Publicering. Bolaget har ett börsvärde på 821 MEUR, en omsättning på 298 MEUR och med ett resultat på 27 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Alma Media (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Alma Media (FI) (ALMA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Alma Media (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern ALMA. Aktien har ett P/E-tal på 30.9 och P/S-tal på 3.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Alma Media (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Alma Media (FI) senaste utdelning är 0.3 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Alma Media (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Alma Media (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Alma Media (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Alma Media (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Alma Media (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Alma Media (FI)

Alma Media (FI)

TickerALMA
ListaMid Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
Börsvärde821 MEUR
Omsättning298 MEUR
Vinst27 MEUR
P/E30.9
P/S3.6
Utdelning0.3 EUR
Direktavkastning3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Alma Media (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Alma Media (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter