Atari (ATA SDB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Atari aktie

ATA SDB  

Atari är ett franskt bolag verksamma inom spelbranschen. Idag arbetar bolaget med spelutveckling, publicering och distribution av diverse spel för konsoler. Några av de mer kända spelen inkluderar exempelvis Citytopia, Rollercoaster Tycoon, Flashback Classics, samt Airborne Ranger. Utöver huvudverksamheten licensierar bolaget ut spelen för kasinoverksamheter. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden, med huvudkontor i Paris.

Atari tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Gaming & Spel. Bolaget har ett börsvärde på 1 680 MSEK, en omsättning på 216 MSEK och med ett resultat på 6 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Atari

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Atari (ATA SDB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Atari aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern ATA SDB. Aktien har ett P/E-tal på 279.1 och P/S-tal på 7.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Atari utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Atari Avanza – se aktiekurs idag

Se Atari senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Atari – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Atari.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Atari.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Atari

Atari

TickerATA SDB
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschGaming & Spel
Börsvärde1 680 MSEK
Omsättning216 MSEK
Vinst6 MSEK
P/E279.1
P/S7.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Atari

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Atari? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter