Dantax (DK) (DANT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Dantax (DK) aktie

DANT  

Dantax utvecklar och tillverkar ljud- och elektronikprodukter. Bolagets produkter återfinns via ett flertal varumärken där de mest kända idag inkluderar Sanyo, Scansonic och Schneider. Verksamhet innehas på global nivå, med störst verksamhet på den nordiska marknaden, där produktutvecklingen även sker i samarbete med andra samarbetspartners på marknaden. Bolaget grundades 1971 och har sitt huvudkontor i Pandrup.

Dantax (DK) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Hemelektronik. Bolaget har ett börsvärde på 88 MDKK, en omsättning på 32 MDKK och med ett resultat på 6 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Dantax (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Dantax (DK) (DANT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Dantax (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Small Cap, och med tickern DANT. Aktien har ett P/E-tal på 14.5 och P/S-tal på 3.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Dantax (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Dantax (DK) senaste utdelning är 10 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Dantax (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Dantax (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Dantax (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Dantax (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Dantax (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Dantax (DK)

Dantax (DK)

TickerDANT
ListaSmall Cap
LandDanmark
SektorSällanköpsvaror
BranschHemelektronik
Börsvärde88 MDKK
Omsättning32 MDKK
Vinst6 MDKK
P/E14.5
P/S3.4
Utdelning10 DKK
Direktavkastning3.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Dantax (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Dantax (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter