Gyldendal (NO) (GYL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Gyldendal (NO) aktie

GYL  

Gyldendal är ett norskt bokförlag. Idag innefattar verksamheten hantering av bokförlag, handel och distribution med böcker, samt drivs olika bokklubbar. Visionen är att erbjuda ett brett utbud av böcker samt tillhörande tjänster, från barnböcker till facklitteratur. Kunderna består av privatpersoner, institutioner och företag. Bolaget etablerades 1925 och har sitt huvudkontor i Oslo.

Gyldendal (NO) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Media & Publicering. Bolaget har ett börsvärde på 1 410 MNOK, en omsättning på 1 904 MNOK och med ett resultat på 52 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Gyldendal (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Gyldendal (NO) (GYL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Gyldendal (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OB Standard, och med tickern GYL. Aktien har ett P/E-tal på 27.1 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Gyldendal (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Gyldendal (NO) senaste utdelning är 7 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Gyldendal (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Gyldendal (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Gyldendal (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Gyldendal (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Gyldendal (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Gyldendal (NO)

Gyldendal (NO)

TickerGYL
ListaOB Standard
LandNorge
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
Börsvärde1 410 MNOK
Omsättning1 904 MNOK
Vinst52 MNOK
P/E27.1
P/S0.7
Utdelning7 NOK
Direktavkastning1.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Gyldendal (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Gyldendal (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter