Malmbergs Elektriska (MEAB B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Malmbergs Elektriska aktie

MEAB B  

Malmbergs är ett nordiskt handelshus. Koncernen arbetar med försäljning av elektroniska produkter vilket exempelvis innefattar elektriska motorer, startapparater, kontaktorer, kapslingar, normsäkringscentraler, belysning, strålkastare, kabel, varmvattenberedare, och övrigt installationsmaterial. Verksamheten styrs via flertalet dotterbolag inom den nordiska- samt europeiska marknaden.

Malmbergs Elektriska tillhör sektorn Industri och branschen Elektroniska komponenter. Bolaget har ett börsvärde på 518 MSEK, en omsättning på 620 MSEK och med ett resultat på 30 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Malmbergs Elektriska

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Malmbergs Elektriska (MEAB B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Malmbergs Elektriska aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern MEAB B. Aktien har ett P/E-tal på 17.5 och P/S-tal på 0.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Malmbergs Elektriska utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Malmbergs Elektriska senaste utdelning är 1.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Malmbergs Elektriska Avanza – se aktiekurs idag

Se Malmbergs Elektriska senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Malmbergs Elektriska – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Malmbergs Elektriska.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Malmbergs Elektriska.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Malmbergs Elektriska

Malmbergs Elektriska

TickerMEAB B
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschElektroniska komponenter
Börsvärde518 MSEK
Omsättning620 MSEK
Vinst30 MSEK
P/E17.5
P/S0.8
Utdelning1.5 SEK
Direktavkastning2.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Malmbergs Elektriska

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Malmbergs Elektriska? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter