Lundbeck (DK) (LUN) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Lundbeck (DK) aktie

LUN  

Lundbeck är ett läkemedelsbolag. Störst fokus återfinns inom forskning om psykiatriska och neurotiska störningar, vilket innefattar behandling av depression, schizofreni, Alzheimers och Parkinsons syndrom. Bolaget bedriver forskning, utveckling och vidare distribution av läkemedel där kunderna återfinns på global nivå. Bolaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Valby.

Lundbeck (DK) tillhör sektorn Hälsovård och branschen Läkemedel. Bolaget har ett börsvärde på 38 011 MDKK, en omsättning på 17 366 MDKK och med ett resultat på 1 581 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lundbeck (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lundbeck (DK) (LUN) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lundbeck (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern LUN. Aktien har ett P/E-tal på 24 och P/S-tal på 2.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lundbeck (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lundbeck (DK) senaste utdelning är 2.5 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Lundbeck (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Lundbeck (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lundbeck (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lundbeck (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lundbeck (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lundbeck (DK)

Lundbeck (DK)

TickerLUN
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorHälsovård
BranschLäkemedel
Börsvärde38 011 MDKK
Omsättning17 366 MDKK
Vinst1 581 MDKK
P/E24
P/S2.2
Utdelning2.5 DKK
Direktavkastning1.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lundbeck (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lundbeck (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter