NEXT Biometrics aktie | NEXT | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

NEXT Biometrics

NEXT Biometrics aktie • NEXT

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnNEXT Biometrics
StatusNoterad
TickerNEXT
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorInformationsteknik
BranschBiometri
UtdelningNej
Första handelsdag25 Jun 2014
Nästa rapport20 Aug
Antal ägare Avanza571 st
Antal ägare Nordnet2,194 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
NEXT Biometrics Group är ett teknikföretag som fokuserar på att utveckla sensorteknik. Företaget har utvecklat en patenterad teknologi för fingeravtrycksläsning, som används i olika produkter som kort, surfplattor och mobiltelefoner. De har en global närvaro med kontor i Asien, Europa och Nordamerika. NEXT Biometrics grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Oslo.
Dölj beskrivning ▲

NEXT Biometrics aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa NEXT Biometrics

Analysera NEXT Biometrics

Handla NEXT Biometrics

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om NEXT Biometrics

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Rapporter NEXT Biometrics

Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för NEXT Biometrics än, men vi hoppas kunna göra det snart.

Rapportestimat NEXT Biometrics

Bolag i samma branch som NEXT Biometrics

Fingerprint Cards är ett företag inom tekniksektorn.

Tobii är ett företag inriktat på teknologi. De skapar teknologiska system för ögonspårning, vilket gör det möjligt för datorer att identifiera var användaren riktar sin blick.

Tobii Dynavox är ett företag som utvecklar och marknadsför hjälpmedel för kommunikation.

Smart Eye är ett teknikföretag som specialiserar sig på att utveckla system för ögonspårning.

Precise Biometrics är ett teknologiföretag som specialiserar sig på att utveckla och marknadsföra fingeravtrycksavläsningsprodukter och -lösningar.

poLight är ett teknikföretag från Norge. Företaget fokuserar på att utveckla tekniska lösningar för kameror och andra bärbara enheter.

FAQ - Vanliga frågor och svar om NEXT Biometrics

Ska man investera i NEXT Biometrics aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i NEXT Biometrics en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i NEXT Biometrics.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har NEXT Biometrics utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om NEXT Biometrics utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer NEXT Biometrics rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-20.

Det är altså 68 dagar kvar till nästa rapport i NEXT Biometrics.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

NEXT Biometrics senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för NEXT Biometrics i sitt senaste utlåtande: Pareto Securities inleder bevakning på Next Biometrics med köp och riktkurs 11 norska kronor. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som NEXT Biometrics

Många som är intresserade av NEXT Biometrics titar ofta på andra bolag i samma branch, Biometri. Några av de mest populära bolagen är Fingerprint Cards från Sverige, Tobii från Sverige och Tobii Dynavox från Sverige

NEXT Biometrics forum

Var kan jag diskutera NEXT Biometrics och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör NEXT Biometrics: NEXT Biometrics forum.

När du har hittat ett aktieforum för NEXT Biometrics som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i NEXT Biometrics via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter NEXT Biometrics

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i NEXT Biometrics

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i NEXT Biometrics!

STÄNG X
Handla aktier i NEXT Biometrics
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går NEXT Biometrics aktie att handla på börsen?

Ja, NEXT Biometrics är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för NEXT Biometrics.

Vad har hänt med NEXT Biometrics aktien?

Här är den senaste nyheten där NEXT Biometrics nämns: Next Biometrics skapar samägt bolag med kinesiska partnern Wiser.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med NEXT Biometrics aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker NEXT Biometrics aktien - är den övervärderad?

NEXT Biometrics kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger NEXT Biometrics aktien - är den undervärderad?

NEXT Biometrics kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i NEXT Biometrics aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i NEXT Biometrics. Hos dessa nätmäklare kan du även se NEXT Biometrics aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera NEXT Biometrics?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien NEXT Biometrics på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.