Polaris Media aktie | POL | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Polaris Media

Polaris Media aktie • POL

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnPolaris Media
StatusNoterad
TickerPOL
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
UtdelningJa
Första handelsdag22 Oct 2008
Nästa rapport20 Aug
Antal ägare Avanza97 st
Antal ägare Nordnet343 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Polaris Media är en mediakoncern som äger och driver flera norska tidningar, mediehus och tryckerier. Företaget är organiserat genom flera dotterbolag, var och en med sin egen affärsinriktning. Deras vision är att vara en aktiv aktör på den norska marknaden genom att stärka sitt utbud, förbättra tryckeriproduktionen och fortsätta utveckla digitala medietjänster. Polaris Media grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Trondheim.
Dölj beskrivning ▲

Polaris Medias aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Polaris Media

Analysera Polaris Media

Handla Polaris Media

75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Polaris Media

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Rapporter Polaris Media

Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för Polaris Media än, men vi hoppas kunna göra det snart.

Rapportestimat Polaris Media

Bolag i samma branch som Polaris Media

Bokusgruppen är ett företag inom bokhandelsbranschen som säljer böcker genom flera olika varumärken.

Alma Media är en finsk mediegrupp som huvudsakligen inriktar sig på digital media.

Elanders är ett internationellt företag som erbjuder en mängd olika tjänster inom Supply Chain Management.

Gyldendal är ett norskt förlag som specialiserar sig på böcker.

Gyldendal är ett danskt förlag som specialiserar sig på att publicera, marknadsföra och sälja olika typer av litteratur, inklusive skönlitteratur, fackböcker, barnböcker och utbildningsmaterial.

Hoi Publishing är ett förlag som har digitaliserat sin verksamhet och arbetar tillsammans med författare.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Polaris Media

Ska man investera i Polaris Media aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Polaris Media en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Polaris Media.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Polaris Media utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Polaris Media utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Polaris Media rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-20.

Det är altså 37 dagar kvar till nästa rapport i Polaris Media.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Liknande bolag som Polaris Media

Många som är intresserade av Polaris Media titar ofta på andra bolag i samma branch, Media & Publicering. Några av de mest populära bolagen är Bokusgruppen från Sverige, Alma Media från Finland och Elanders från Sverige

Polaris Media forum

Var kan jag diskutera Polaris Media och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Polaris Media: Polaris Media forum.

När du har hittat ett aktieforum för Polaris Media som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Polaris Media via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Polaris Media

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Polaris Media

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Polaris Media!

STÄNG X
Handla aktier i Polaris Media
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Polaris Media aktie att handla på börsen?

Ja, Polaris Media är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Polaris Media.

Vad har hänt med Polaris Media aktien?

Här är den senaste nyheten där Polaris Media nämns: Schibsted köper Polaris Medias post i Finn.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Polaris Media aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Polaris Media aktien - är den övervärderad?

Polaris Media kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Polaris Media aktien - är den undervärderad?

Polaris Media kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Polaris Media aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Polaris Media. Hos dessa nätmäklare kan du även se Polaris Media aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Polaris Media?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Polaris Media på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.