REC Silicon aktie | RECSI | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

REC Silicon aktie • RECSI

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnREC Silicon
StatusNoterad
TickerRECSI
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
UtdelningNej
Första handelsdag09 May 2006
Nästa rapport10 May
Antal ägare Avanza1,005 st
Antal ägare Nordnet16,212 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
REC Silicon är en global leverantör av avancerat silikonmaterial. Bolaget levererar polysilikon och silikongaser för sol- och elektronikindustrin. Tillverkningen är främst koncentrerad till Nordamerika där bolaget förfogar över flera produktionsanläggningar. REC är förkortningen för Renewable Energy Corporation. Bolaget grundades 1996 och har norskt styre via huvudkontoret i Lysaker.
Dölj beskrivning ▲

REC Silicons aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa REC Silicon

Analysera REC Silicon

Handla REC Silicon

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om REC Silicon

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som REC Silicon

Soltech Energy Sweden är verksamma inom energisektorn.

Gigasun är verksamt inom energisektorn. Bolaget är en energiproducent av el som finansierar, äger och driver takmonterade solcellsanläggningar i Kina.

Scatec Solar är en norsk solenergiproducent. Bolaget utvecklar, tillverkar och förvaltar över solcellsanläggningar.

Midsummer är en tillverkare av produktionsutrustning som används för diverse tunnfilmsceller samt solcellsmoduler.

Valoe är verksamma inom energisektorn. Idag innehas störst verksamhet inom produktion av förnybar energi, vilket inkluderar utveckling av solcellsteknik och automatiserade paneler.

Meriaura Group är ett finskt bolag som levererar solvärmesystem för fjärrvärme och industriell processvärme.

FAQ - Vanliga frågor och svar om REC Silicon

Ska man investera i REC Silicon aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i REC Silicon en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i REC Silicon.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har REC Silicon utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om REC Silicon utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer REC Silicon rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-10.

Det är altså 21 dagar kvar till nästa rapport i REC Silicon.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

REC Silicon senaste rapport

Länk till senaste rapporten från REC Silicon: REC Silicon Annual Report 2023 - REC Silicon - Annual report 2023

REC Silicon senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för REC Silicon i sitt senaste utlåtande: Arctic sänker riktkursen för REC Silicon till 17 norska kronor (27), upprepar köp - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som REC Silicon

Många som är intresserade av REC Silicon titar ofta på andra bolag i samma branch, Solkraft. Några av de mest populära bolagen är SolTech Energy från Sverige, Gigasun från Sverige och Scatec från Norge

REC Silicon forum

Var kan jag diskutera REC Silicon och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör REC Silicon: REC Silicon forum.

När du har hittat ett aktieforum för REC Silicon som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i REC Silicon via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter REC Silicon

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i REC Silicon

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i REC Silicon!

STÄNG X
Handla aktier i REC Silicon
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går REC Silicon aktie att handla på börsen?

Ja, REC Silicon är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för REC Silicon.

Vad har hänt med REC Silicon aktien?

Här är den senaste nyheten där REC Silicon nämns: Dagens aktierekommendationer – Egetis Therapeutics med på listan.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med REC Silicon aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker REC Silicon aktien - är den övervärderad?

REC Silicon kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger REC Silicon aktien - är den undervärderad?

REC Silicon kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i REC Silicon aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i REC Silicon. Hos dessa nätmäklare kan du även se REC Silicon aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera REC Silicon?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien REC Silicon på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.