ScandBook (SBOK) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

ScandBook aktie

🔔 Skapa bevakning

SBOK  

ScandBook Holding är en koncern som trycker och säljer böcker. Kunder vänder sig till bolaget för att bli samarbetspartners i produktionen av diverse skönlitteratur, där ScandBook är verksamma inom alla frågor gällande produktion och distribution av böckerna. Störst verksamhet innehas idag inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Falun.

ScandBook tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Media & Publicering. Bolaget har ett börsvärde på 147 MSEK, en omsättning på 287 MSEK och med ett resultat på 19 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien ScandBook

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper ScandBook (SBOK) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

ScandBook aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern SBOK. Aktien har ett P/E-tal på 7.7 och P/S-tal på 0.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

ScandBook utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

ScandBook senaste utdelning är 0.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

ScandBook Avanza – se aktiekurs idag

Se ScandBook senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter ScandBook – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien ScandBook.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i ScandBook.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om ScandBook

ScandBook

TickerSBOK
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
Börsvärde147 MSEK
Omsättning287 MSEK
Vinst19 MSEK
P/E7.7
P/S0.4
Utdelning0.8 SEK
Direktavkastning2.5%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien ScandBook

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om ScandBook? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter