Transtema aktie | TRANS | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Transtema aktie • TRANS • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnTranstema
StatusNoterad
TickerTRANS
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorTelekommunikation
BranschTelekomtjänster
UtdelningNej
Första handelsdag21 May 2015
Nästa rapport07 May
Antal ägare Avanza4,260 st
Antal ägare Nordnet728 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Transtema levererar nätverks- och kommunikationslösningar. Exempel på lösningar innefattar radio- och fibernät, systemdesign samt datanät. Bolaget är verksamma inom större delen av värdekedjan, från projektering, design och byggnation, till underhåll. Utöver är bolaget även återförsäljare av nätverksutrustning. Transtema har sitt huvudkontor i Västra Frölunda.
Dölj beskrivning ▲Blankning
EmittentTranstema
Blankat nu0.29%
1 vecka sedan0.3%
1 månad sedan0.3%
6 månader sedan0.21%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Transtema

Analysera Transtema

Handla Transtema

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Transtema

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Transtema

EmittentTranstema
Blankat nu0.29%
1 vecka sedan0.3%
1 månad sedan0.3%
6 månader sedan0.21%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Transtema

TerraNet har ett strategiskt fokus inom aktiv säkerhet.

AT & T är ett amerikanskt telekombolag. Bolaget tillhandahåller diverse produkter och tjänster som berör trådlös datakommunikation, molnbaserade lösningar, IP-baserad och satellit-tv, säkerhetstjänster, utrustning samt övriga nätverkstjänster.

Ovzon är ett teknikbolag. Idag tillhandahåller bolaget satellitbaserade lösningar för olika bredbandstjänster.

LumenRadio är verksamma inom telekombranschen. Bolaget erbjuder ett brett utbud av utrustning, nätverkslösningar och tillhörande komponenter.

Maven Wireless är en leverantör inom trådlösa täckningslösningar och särskilt distribuerade antennsystem (DAS).

Link Mobility Group Holding är verksamma inom teknikbranschen.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Transtema

Ska man investera i Transtema aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Transtema en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Transtema.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Transtema utdelning och direktavkastning?

Nej, Transtema har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Transtema rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-07.

Det är altså 24 dagar kvar till nästa rapport i Transtema.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Transtema senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Transtema: Transtema_Group_AB_PM_Bokslutskommuniké_2024_02_08 - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ, 1 januari - 31 december 2023

Nuvarande blankning i Transtema

Just nu är 0.29 procent av kapitalet blankat i Transtema jämfört med förra veckan då det var 0.3 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Transtema senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Transtema i sitt senaste utlåtande: Redeye höjer motiverat värde för Transtema till 29 kronor (26). Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Transtema

Många som är intresserade av Transtema titar ofta på andra bolag i samma branch, Telekomtjänster. Några av de mest populära bolagen är TerraNet från Sverige, AT&T Inc från USA och Ovzon från Sverige

Transtema forum

Var kan jag diskutera Transtema och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Transtema: Transtema forum.

När du har hittat ett aktieforum för Transtema som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Transtema via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Transtema

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Transtema

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Transtema!

STÄNG X
Handla aktier i Transtema
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Transtema aktie att handla på börsen?

Ja, Transtema är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Transtema.

Vad har hänt med Transtema aktien?

Här är den senaste nyheten där Transtema nämns: Transtemas styrelse föreslås till omval.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Transtema aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Transtema aktien - är den övervärderad?

Transtema kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Transtema aktien - är den undervärderad?

Transtema kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Transtema aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Transtema. Hos dessa nätmäklare kan du även se Transtema aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Transtema?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Transtema på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.