Vaisala (FI) (VAIAS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Vaisala (FI) aktie

VAIAS  

Vaisala är en leverantör av mätlösningar inom meteorologi. Bolagets specialistkompetens återfinns inom utveckling av sensorer, radars, samt tillhörande systemlösningar. Kunderna återfinns inom varierande branscher, med störst koncentration inom flyg- och energisektorn. Idag innehas verksamhet på global nivå, främst inom Europa, Nordamerika och Asien.

Vaisala (FI) tillhör sektorn Industri och branschen Mätning & Analys. Bolaget har ett börsvärde på 1 249 MEUR, en omsättning på 407 MEUR och med ett resultat på 35 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Vaisala (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Vaisala (FI) (VAIAS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Vaisala (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern VAIAS. Aktien har ett P/E-tal på 35.8 och P/S-tal på 3.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Vaisala (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Vaisala (FI) senaste utdelning är 0.6 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Vaisala (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Vaisala (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Vaisala (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Vaisala (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Vaisala (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Vaisala (FI)

Vaisala (FI)

TickerVAIAS
ListaMid Cap
LandFinland
SektorIndustri
BranschMätning & Analys
Börsvärde1 249 MEUR
Omsättning407 MEUR
Vinst35 MEUR
P/E35.8
P/S3.3
Utdelning0.6 EUR
Direktavkastning1.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Vaisala (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Vaisala (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter