Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Granskning:

Granskning: Börsbolagen som kan tvingas till akuta nyemissioner

Flera bolag på Stockholmsbörsen kan komma att stå inför akuta nyemissioner. Det är den bild som Dagens industri målar upp i en färsk rapport, där ett antal företag pekas ut som potentiella kandidater. Bland dessa hittar vi bland andra Desenio, Stockwik, Intrum och Nobia.

Inför en möjlig storm på ekonomiska marknaden har flera bolag hamnat i riskzonen för en akut nyemission. Köksbolaget Nobia är ett av dessa bolag som beskrivs vara i en svår situation, med en nettoskuld som ligger på 6,2 gånger den justerade EBITDA:n. Bolagets ekonomi beskrivs som "pressad av en perfekt storm", då de samtidigt har gjort stora investeringar i en ny fabrik i Jönköping.

Nobia kan tvingas till åtgärder

Enligt Dagens industri planerar Nobia att sälja fabriken och sedan hyra tillbaka den. Men denna strategi kan komma att visa sig otillräcklig, då ökade leasingkostnader riskerar att tömma företagets EBITDA.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

SBB kan ha missat sin chans

Fastighetsbolaget SBB är ett annat företag som identifierats som en potentiell kandidat för en nyemission. Men tidningen menar att bolaget kan ha försatt sina chanser till en framgångsrik räddningsemission, efter ett halvhjärtat försök tidigare i år. SBB:s nettoskuld är nämligen 13 gånger aktievärdet, vilket gör en rekonstruktion mer sannolik än en lyckad emission, enligt Dagens industri.

För fastighetsbolag bedöms risken för en nyemission vara närmast för de med låg avkastning. Neobo, Trianon och K2A är företag som befinner sig i denna riskzon. Samtidigt finns det bolag som redan är i processen att ta in pengar genom nyemissioner, som exempelvis Dustin, Ovzon, John Mattson och Nivika.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Desenio

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.