Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Helgläsning:

Helgläsning: Här är veckans mest lästa ekonominyheter

Nedan följer en kort sammanställning av de nyheter som trendat hos Börskollen under veckan. En summering av veckans mest klickade nyheter, lagom till morgonkaffet under helgen, när du har tid att läsa artiklarna lite mer ingående.

1. Blocket och Tradera börjar rapportera in försäljningar till Skatteverket

Försäljningsplattformar som Blocket, Tradera och Sellpy är från och med detta år skyldiga att rapportera säljarnas inkomster till Skatteverket. Denna nya regel, som endast berör de säljare som antingen gjort 30..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Så investerar David Batra: Börsaktierna i portföljen

Så investerar David Batra: Börsaktierna i portföljen. Årets julvärd äger aktier i två investmentbolag...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

3. Billigaste investmentbolagsaktien – rabatt på över 85 procent

Billigaste investmentbolagsaktien – rabatt på över 85 procent. Här är bolagen som har högst substansrabatt...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

4. Börsveckans senaste råd: Köp dessa tre aktier – men avvakta och sälj här

Den senaste utgåvan av Börsveckan ger investeringsråd till sina läsare. Tidningen rekommenderar köp av aktier i specialstålbolaget Alleima, välfärdsteknikbolaget Careium och spelbolaget Kambi. Däremot råder de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Granskning: Börsbolagen som kan tvingas till akuta nyemissioner

Flera bolag på Stockholmsbörsen kan komma att stå inför akuta nyemissioner. Det är den bild som Dagens industri målar upp i en färsk rapport, där ett antal företag pekas ut som potentiella kandidater. Bland..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Utdelningsaktierna för 2024

Utdelningsaktierna för 2024. Experternas tolv toppval...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

7. Börsveckan rekommenderar tre bra aktier

Börsveckan har analyserat sex företag och tre av aktierna är bra att köpa, medan man gör bäst i att sälja Nordisk Bergteknik...

En nyhet från Nyemissioner som du kan ta del av här.

8. Sveriges mest skuldsatta man har undanhållit 1 miljard från Skatteverket

Finansmannen Bengt Ågerup, som är Sveriges mest skuldsatta person och som utropades i konkurs tidigare i år, har enligt SVT:s Uppdrag Granskning undanhållit 1 miljard kronor från Skatteverket. Dessa pengar har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Tele2 är den defensiva aktien med säker direktavkastning

Tele2 är veckans aktie i Dagens industri och det blir en köprekommendation till låg risk. Det är Richard Bråse som står för analysen...

En nyhet från Nyemissioner som du kan ta del av här.

10. Revansch för teleoperatören - Di rekommenderar köp

Tele2, teleoperatören som tidigare har underpresterat på börsen, är nu redo för sin revansch enligt den senaste analysen från Dagens industri. Tidningen pekar på företagets "kassaskåpssäkra" utdelning som en..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

11. Stor uppgång på Stockholmsbörsen - SBB, Sinch och Avanza vinnare

Stockholmsbörsen klättrade rejält uppåt på tisdagen med stöd av positiva inflationssiffror från USA som stärkte förhoppningarna om att amerikanska styrräntan redan kan ha nått sin topp...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Fortsatt höga räntor - men håll ut vändning i sikte

De kommande veckorna kan bli avgörande för svenska hushåll, särskilt de med höga lån. På tisdag släpps nya inflationssiffror för oktober och den 23 november kommer ett nytt räntebesked från Riksbanken. Men..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

13. Banken: Uppsida på 172% i småspararfavoriten

Handelsbanken upprepar sin köp-rekommendation på Embracer efter Q2-rapporten och på tre års sikt ser man en uppsida på hela 172%. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

14. Analytikerkommentarer efter SBB-rapporten

Fastighetsbolaget SBB faller med 3,6 procent under måndagshandeln efter att bolaget presenterat sin rapport för det tredje kvartalet under morgonen. Nedan följer lite kommentarer från marknaden efter rapporten. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Nibe uppvisar stark tillväxt och attraktiv värdering

Värmepumpstillverkaren Nibe har visat stark organisk tillväxt och lovande utsikter för sina aktieägare. Med en genomsnittlig årlig avkastning på 25 procent sedan företagets notering, är Nibes aktier nu..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

16. CTEK: Värd en chansning för den riskbenägne?

Enligt Dagens industri kan CTEK, ett företag som utvecklar batteriladdare och som stöds av investmentbolaget Latour, vara en intressant chans för de som är beredda att ta en risk. Trots att CTEKs aktiepris har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

17. Scandic Hotels vill återköpa konvertibler för 600 miljoner kronor

Hotelloperatören Scandic Hotels erbjuder sig att återköpa utestående konvertibler för högst nominellt 600 miljoner kronor mot kontant vederlag. Det framgår av ett pressmeddelande.  Bolaget har utestående..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

18. Nibe väntas lyfta vinsten till 1,8 miljarder

Värmeteknikbolaget Nibe lämnar på onsdag rapport för det tredje kvartalet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

19. Stärkt krona slår mot småsparare

Den starkare svenska kronan är dåliga nyheter för alla småsparare som satsar på USA- eller globalfonder. – Den positiva valutaeffekten blir nu den motsatta, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

20. Rusade efter rapporten: ”En våt filt över aktien”

Speljätten Embracer rusade efter torsdagens rapport. Analytiker tror att aktien kan ha mer att ge – men varnar för fallgropar framåt...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alleima

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.