Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Shipping- och energiaktier dominerar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Shipping- och energiaktier dominerar

Norden

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, fem norska, två danska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling och listan ger lämpliga köpkandidater för investerare med en tidshorisont på 1-6 månader.

Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Baserat på Investtechs bakomliggande analysmodeller genererar datorerna tillhörande analystext och den konkreta rekommendationen helt automatiskt.

1) Okeanis Eco Tankers


Okeanis Eco Tankers visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 247. Ger signal om vidare uppgång till 283 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 246 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 246 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Okeanis Eco Tankers. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

2) Frontline


Frontline Plc visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 159. Målkursen vid 182 är nådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 180 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Frontline Plc. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

3) Hafnia


Hafnia Limited ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 55.60. Ger signal om vidare uppgång till 61.51 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 50.00 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

4) Noble


Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Noble Corporation plc. och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 325. Ger signal om vidare uppgång till 419 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 312 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

5) Ringkjøbing Landbobank


Ringkjøbing Landbobank ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 990. Ger signal om vidare uppgång till 1060 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 1000 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

6) Höegh Autoliners


Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Höegh Autoliners och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 65.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 65.00 kroner vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

7) Dometic


Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Dometic Group och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 72.68. Ger signal om vidare uppgång till 101 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 75.00 kronor. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

8) Kempower


Kempower Oyj ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 29.03. Målkursen vid 35.59 är nådd, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 31.00 euro. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

9) NCC


NCC B har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt efter att investerare stadigt köpt på allt högre kurser för att komma in. En köpsignal har utlösts och ytterligare uppgång för aktien indikeras. Aktien gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 97.87. Ger signal om vidare uppgång till 136 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 100 kronor. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.

10) Borr Drilling


Borr Drilling ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 72.99 och motståndet på 90.79. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 82.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 82.00 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Tips: läs aktuella nyheter om bolaget hos Börskollen.


Upplysning: Artikeln är baserad på material från analystjänsten Investtech som publicerades 2023-08-17. Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza. Börskollen / Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de råd/signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Börskollen / Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt dessa analyser.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt