Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Snabblån

Snabblån - låna pengar snabbt - SMS lån

Att låna pengar är inte alltid det enklaste, processerna kan vara långa och komplicerade. Är du även arbetslös utan inkomst och betalningsanmärkning kan det vara nästintill omöjligt att få lån av storbankerna. Även med medsökande kan det vara svårt. När alla andra säger nej kan du med snabblån snabbt låna pengar utan uc.

Detta passar bäst i situationer där du får en oförutsedd händelse som du behöver hjälp att betala. Det är många långivare som erbjuder lån utan säkerhet och lån utan uc. Här kan du läsa vidare om all information som du behöver veta om snabblån.

Snabblån - Låna pengar snabbt med SMS lån:

Se hela listan på Finansruset.

Ferratum

Känd i Europa för snabba tjänster och är nu standard för snabb finansiering. De erbjuder enkla lån som kan godkännas på bara några minuter.

Lånebelopp 1000 - 50000 kr
Ränta 39.60 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Ja
Direktutbetalningar Ja
Utan UC Ja
Åldersgräns 22 år
Uppläggningsavgift 0 kr

Lumify

Lumify är en låneplattform som ger konsumenter tillgång till mindre lån mellan 5 000 och 30000 kr. Tjänsten Lumify erbjuds av Luma Finans AB. Här finns möjlighet att låna pengar 18 år snabbt.

Lånebelopp 2000 - 70000 kr
Ränta 40.25 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Nej
Direktutbetalningar Ja
Snabblån utan UC Ja
Åldersgräns 18 år
Uppläggningsavgift 685 kr

Loanstep

Hos Loanstep fungerar det så att om du betalar tillbaka hela lånet inom 14 dagar behöver du inte betala någon ränta på ditt lån, gäller upp till 5000 kr.

Lånebelopp 3000 - 25000 kr
Ränta 21.00 – 38.40 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Ja
Direktutbetalningar Ja
Snabblån utan UC Ja
Åldersgräns 18 år
Uppläggningsavgift 450 kr

Klara lån

Klara Lån AB finns i Stockholm och erbjuder lån från 2000 kr.

Lånebelopp 2000 - 150000 kr
Ränta 6.48 – 39.50 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Ja
Direktutbetalningar Nej
Utan UC Ja
Åldersgräns 18 år
Uppläggningsavgift 0 kr

Northmill Bank

Northmill startade 2006 med målet att göra finansiella tjänster enklare.

Lånebelopp 1000 - 50000 kr
Ränta 4.90 – 20.90 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Ja
Direktutbetalningar Ja
Utan UC Nej
Åldersgräns 20 år
Uppläggningsavgift 0 kr

Axo Finans

Är en mellanhand mellan låntagare och andra finansinstitut.

Lånebelopp 5000 - 600000 kr
Ränta 2.95 – 26.00 %
Ansök med BankID Ja
Trots Kronofogden Ja
Direktutbetalningar Nej
Utan UC Nej
Åldersgräns 18 år
Uppläggningsavgift 0 kr

Vad är ett snabblån / sms-lån?


"Vad är snabblån" är det många som undrar. Precis som det låter är ett snabblån ett snabbare sätt att låna pengar. Det kan även kallas sms-lån eftersom dessa lån ansöker du om via sms eller på internet. Förut skedde ansökan på lånen via sms men idag är det vanligast att du gör det direkt via internet.

Det finns många långivare som du kan få ett snabblån från. Många erbjuder även direkt utbetalning till ditt konto med direkt utbetalning Handelsbanken, Nordea och Swedbank. Idag är det vanligt att ta lån med snabb utbetalning eftersom att det ger lån till personer som behöver ta ett lån snabbt av någon anledning. Snabblån är ett mindre lån utan säkerhet. Vanligtvis kan du låna mellan 1000 och 15000 kronor. Men det kan också vara högre beroende på långivaren som erbjuder lånet.

Det som betecknar ett snabblån är alltså att du får pengarna direkt till ditt konto samt att det är en kort återbetalningstid. Hos många långivare erbjuder även lån utan uc och utan krav. Vilket kan passa den som behöver låna pengar med betalningsanmärkning snabbt svar. Utbetalning direkt på kontot trots skuldsaldo kan då ske.

För och nackdelar med att låna pengar snabbt

Det finns både fördelar och nackdelar med att använda snabblån hos en långivare. Det är bara du som kan avgöra om att ta ett snabblån är det bästa för dig. Du bör ta reda på så mycket information som du kan för att sedan kunna besluta om det är rätt för din situation. Här kan du läsa om de vanligaste för- och nackdelarna för att sedan kunna ta ett beslut.

Nackdelar

Den största nackdelen med att ta snabblån är att det innebär högre räntor, det gäller både effektiv ränta och andra kostnader. Det betyder att det blir mer pengar för dig att betala på lånet. Du kanske först tänker att snabblånet är väldigt billigt men det är viktigt att du räknar på räntan och andra avgifter så att du kan säkerställa att lånet alltid kan betalas tillbaka. Ett tips kan även vara att jämföra olika långivare och titta på vilket snabblån som erbjuder bäst villkor. Då kan du enkelt se vilket lån som har lägst avgifter totalt.

Det är viktigt att alltid ha kontroll över din ekonomi. Hamnar du i en situation där du inte kan betala lånet kan du hamna hos inkasso och Kronofogden. Detta eftersom snabblån inte innefattar någon säkerhet som andra lån oftast har. Det kan bli en ond cirkel med att ta snabblån om du inte vet att du kommer kunna betala allt du har lånat.

Fördelar

När det kommer till fördelar med snabblån så är en av de främsta fördelarna med att du får pengarna snabbt till ditt konto. Hos vissa långivare får du pengarna direkt på kontot så snabbt som inom 24 timmar efter att ditt lån har blivit beviljat. En annan fördel är att det inte ställs lika mycket krav på dig som ska ta lånet.

Snabblån är alltså lättare att få beviljade jämfört med andra typer av lån. Det genomförs alltid en koll på låntagaren men till skillnad från banker så är det enklare att bli godkänd och få sitt lån beviljat även om du inte uppfyller alla krav.

Eftersom det är ett snabblån utan säkerhet så innebär det att du inte behöver använda personlig egendom som pant till långivaren. Detta kan kännas tryggt att du inte kommer bli av med några tillhörigheter.

Vem kan ansöka om sms-lån?


Oavsett om du är pensionär eller om du är 20 år så kan du ibland vara i behov av pengar. När det kommer till frågan om vem som kan ta ett snabblån så ser det olika ut beroende på långivare.

Olika aktörer ställer olika krav på låntagaren, vilket betyder att det kan se olika ut beroende på vilken långivare du söker snabblån hos.

Men det finns oftast vissa generella krav för att du ska få låna snabba pengar. Det är viktigt att du uppfyller grundkraven hos långivaren för att bli beviljad att låna pengar. Grundkraven kan variera beroende på aktör.

Vanliga grundkrav kan se ut såhär:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal för att ta ett snabblån. Hos vissa aktörer behöver du vara 20 år.
 • När du ansöker om ett snabblån behöver du ha ett svenskt personnummer.
 • Du bör ha någon form av inkomst. Hur hög inkomst beror på långivarens specifika krav. Vissa kräver en månadsinkomst medans andra tittar på årsinkomst.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige. Hur länge du behöver varit folkbokförd i Sverige kan variera beroende på långivare.
 • Du har inte en skyddad identitet eller spärrade uppgifter.
 • Du har inga skulder hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar godkänns oftast dock.
 • Du behöver i de flesta fall ha ett Bank-ID eller något annat sätt att identifiera dig på.

Såhär går processen till för att ansöka:

1. Jämför olika långivare

Processen är enkel men det kan ta tid att jämföra olika långivare och vad som kan erbjudas till dig. Börja därför med att jämföra långivare hos en låneförmedlare på internet. Att använda en låneförmedlare kommer att underlätta för dig i ditt val av aktör.

Det är viktigt att du gör en ordentlig research innan du bestämmer dig för en aktör. Alla långivare har olika avgifter och krav därför är det viktigt att du hittar det som passar dig och dina behov bäst. Stressa inte, utan ta den tid som behövs för att du ska hitta snabblånet med bäst ränta och villkor.

2. Titta på detta när du jämför


Beroende på vad som är viktigt för dig så bör du titta på olika saker. Till exempel hur deras process för utbetalning ser ut. Vill du få pengarna utbetalda snabbt så bör långivaren ha direktbetalning med din bank. De flesta erbjuder denna tjänst men det kan vara bra att säkerställa att den finns.

Titta även på effektiv ränta och de olika avgifterna som kan tillkomma med lånet. Du behöver veta hur mycket kr mån du kommer behöva betala med ränta. De flesta låneförmedlare väljer noga ut vilka aktörer de samarbetar med för att hitta bästa snabblånet.

Om du vill vara extra noggrann kan du läsa recensioner hos långivaren från andra personer som har använt deras tjänster. Detta är för att se hur deras upplevelse har varit. När det kommer till aviavgift så har de flesta långivare har en aviavgift 0 kr.

3. Ansök med eller utan bankid


När du ansöker om snabblån så slipper du gå till banken och fylla i massa papper. Du ansöker direkt på internet från din dator eller mobil. Beroende på vilken långivare du valt och hur du vill ansöka så gör du det enkelt och snabbt på nätet.

Tillvägagångs processen brukar gå till så att du fyller i de uppgifter som efterfrågas, oftast brukar det vara personuppgifter, önskat lånebelopp, återbetalningstid och du identifierar dig sedan via bankid eller annan tjänst som erbjuds.

4. Invänta svar


När du ansöker om snabblån får du oftast svar på en gång. Långivaren går igenom din ansökan automatiskt, om systemet skulle stöta på några fel så görs en manuell handläggning. När du fått svar och blivit beviljad så väljer du om du vill acceptera lånet. När du har accepterat lånet så får du pengarna med direkt utbetalning, om det är det alternativet du valt.

Låna pengar snabbt via Finansruset


Finansruset är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa lånet för dina behov. Det är viktigt att alltid jämföra lån när du bestämt dig för att låna pengar.

Hos Finansruset kan du jämföra olika långivare och ansöka om snabblån med direkt utbetalning. Du hittar de bästa snabblånet genom att jämföra olika aktörer i branschen.

En annan fördel att använda en låneförmedlare är att du bara får en kreditupplysning gjord på dig och ändå får din ansökan skickad till olika långivare. Hos många aktörer kan du låna pengar utan uc och utan kreditprövning och få pengar direkt. Du ansöker om ett snabblån via Finansruset och du får oftast svar direkt. Långivarna erbjuder snabbt lån med direkt utbetalning till din bank som sker 24 timmar efter att du blivit godkänd.

Oavsett om du har Nordea, Swedbank eller annan bank så kan du få pengarna på kontot snabbt. Redan samma dag beroende på vilken aktör du väljer.

Nedan ser du ett videoklipp där Finansruset.se förklarar hur ett snabblån går till:

Snabblån - Så funkar det!

Vad du bör tänka på innan du tar ett sms lån

Oavsett om du ska låna 10 000 kr eller 30 000 kr så är det aldrig bra att ta ogenomtänkta beslut, speciellt inte när det kommer till att ta snabblån. Det är ett stort beslut att låna pengar eftersom det innebär en högre kostnad för dig per månad. Därför är det viktigt att du tänker igenom kostnaderna för att få ett snabblån.

För att inte ha svårt att betala lånet per månad så bör du gå igenom din ekonomi och räkna ut hur mycket du kommer behöva ge tillbaka med ränta. Oavsett vad för typ av lån du tar så måste du alltid se till att du kan betala av hela lånet samt alla avgifter som tillkommer. Du vill inte hamna i en situation där du tar nya snabblån för att kunna betala av det gamla lånet. Det kan lätt bli en ond cirkel som gör att du hamnar i svåra ekonomiska situationer.

Att ta snabblån är inte alltid det bästa alternativet. Du bör alltid överväga andra lösningar innan du tar ett beslut. Om du däremot hittar ett billigt snabblån med bra villkor som du vet att du kan betala av i tid så kan det vara ett sätt att lösa en plötslig nödsituation.

Återbetalningsperiod

Återbetalningsperioden är den tid du behöver betala tillbaka det du har lånat tillsammans med effektiv ränta. Generellt sätt så kännetecknas ett snabblån av en kort återbetalningstid. Återbetalningstiden skiljer sig mellan olika långivare och kan variera mellan 1 månad till så mycket som 60 månader.

Du bör alltid försöka betala av snabblånet så fort som du kan eftersom det kommer att bli dyrare desto längre tid det tar. Betalar du inte av lånet i tid så riskerar du att få fler kostnader. Därför bör du välja en återbetalningsperiod som passar dig och din situation. En del långivare erbjuder även räntefria snabblån.

Du kan alltså låna pengar utan ränta snabbt och räntefritt om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar. Det går att hitta snabba lån direkt med en låg effektiv ränta.

Hur hittar jag det bästa sms lånet?

Har du bestämt dig för att ta ett snabbt lån vill du självklart hitta ett med låg ränta och bra villkor. När du ska ta ett snabblån är det därför viktigt att du alltid jämför olika långivare. Det gör du enklast via en låneförmedlare. Det är viktigt att du alltid gör research för att hitta de billigaste smslån som passar dina behov och dina ekonomiska förutsättningar bäst.

När du jämför snabblån kan du hitta snabblån med låg ränta hos en låneförmedlare. Du bör titta på räntesatser, om det tillkommer några dolda avgifter och läsa recensioner från andra låntagare. Det kan ta tid att jämföra snabba lån men det är en process som är viktig att göra. För att underlätta processen bör du jämföra snabba lån hos en låneförmedlare. En låneförmedlare arbetar med olika långivare på den svenska marknaden och hjälper dig att hitta det lånet som passar dig.

Låneförmedlaren tar också hänsyn till faktorer som är viktiga för dig. Till exempel om du är utan inkomst eller vill ta lån utan uc med betalningsanmärkning. Då är det smidigt och enkelt utan uc. Förmedlaren hjälper dig att hitta rätt om du vill ta lån och utan kreditupplysning. Det är enkelt och billigt att jämföra snabblån på internet.

Ansök om snabblån utan uc eller krav


När du ska låna pengar och har en anmärkning kan du låna pengar utan uc snabbt. Är du utan fast inkomst eller med betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett lån beviljat via storbanker.

När alla andra banker säger nej kan det vara frustrerande att inte få lån när du vet att du kan betala av det. Då finns det långivare som har andra erbjudanden till dig som till exempel snabblån. Att få snabblån beviljat hos en långivare på internet är mycket enklare än via en storbank.

Det finns ett flertal långivare som beviljar lån till personer med dålig kreditvärdighet och utan upplysning hos uc. När du jämför snabblån hos en låneförmedlare kan du fylla i dina önskemål och eventuellt få lån trots betalningsanmärkning. Att tänka på är att dessa lån som beviljas med betalningsanmärkning brukar ha en mycket hög ränta.

Hur mycket kan jag låna?

Det som kännetecknar snabblån är oftast mindre belopp mellan 1000 till 20000 kr. Men du kan även få ett snabblån upp till 50 000 kr med utbetalning samma dag. Hur mycket du får låna beror på hur långivaren bedömer din förmåga att ge tillbaka allt du har lånat, alltså din kreditvärdighet.

Generellt så brukar det inte vara stora krav på dig som ska ta ett snabblån. En faktor som de väger in i beslutet är om du tar snabblån med anmärkningar. Då kan det vara så att du inte kan låna lika mycket pengar. Du kan enkelt låna 5000 utan kreditupplysning och med låg kreditvärdighet och få pengar samma dag. Vill du ha en snabb utbetalning så se alltid till att kontrollera att långivaren har direktutbetalning till din bank.

Kreditvärdighet

Kreditvärdighet handlar om dina förutsättningar att kunna betala av dina lån, fakturor och skulder. Har du en hög kreditvärdighet betyder det att du har en god förmåga att kunna betala av dina skulder. Ett exempel på hög kreditvärdighet kan vara att du har en god inkomst och inga lån eller anmärkningar.

Har du däremot en låg kreditvärdighet betyder det att du är en större risk att ge lån till eftersom du kan ha svårt att betala snabblånet och effektiv ränta. Bedömningen av din kreditvärdighet gör oftast via uc eller annat företag utan uc. Det bästa sättet att få så bra villkor som möjligt för ditt lån är att du har en hög kreditvärdighet.

Har du inte en hög kreditvärdighet kan det kosta dig mer, eftersom du innebär en högre risk att låna till. Se alltid till att försöka ha en så bra kreditvärdighet som möjligt, det gynnar dig alltid när du ska ansöka om ett extra tillskott på kontot.

Kronofogden och mikrolån

Att ha en skuld till Kronofogden är aldrig bra, det ger konsekvenser för framtiden. Det är ett tecken på att du på något sätt misskött din ekonomi och kan därför vara svårt att få ta ett lån. När det kommer till mikrolån kan du söka på låneförmedlarens hemsida för att se vart du kan låna pengar enkelt och snabbt utan uc. När du ska låna pengar med skuld hos Kronofogden kan det vara lite svårare.

Alla långivare har olika krav när det kommer till lån trots skulder hos Kronofogden. Majoriteten av långivare säger nej till snabblån om du har anmärkning hos Kronofogden men detta kan variera. Det kan också finnas andra lån du kan ta istället för snabblån utan säkerhet. Besök en låneförmedlare på internet och jämför billiga snabblån för att hitta det som passar dig bäst. Du kan sortera på att endast se aktörer som godkänner låntagare med Kronofogden.

Snabblån med direkt utbetalning


Hur snabbt du får pengarna beror på hur snabbt långivaren svarar på din ansökan. Vanligtvis behandlas ansökan inom 30 min men det kan ibland ta lite längre. Det sker automatiskt via ett system men om systemet stöter på någon avvikelse behöver ansökan behandlas manuellt.

När du blivit godkänd får du pengarna snabbt om långivaren har direktbetalning hos din bank. Vissa erbjuder direktbetalning dygnet runt medans andra erbjuder direktbetalning endast under vardagar. När du tar ett snabblån enkelt och utan krav så får du utbetalning direkt när du fått lånet beviljat om långivaren erbjuder den tjänsten. De flesta aktörerna har direktutbetalning till storbankerna som Handelsbanken, Nordea och Swedbank.

Personer väljer alltså snabblån efter som det är enkelt och smidigt att få pengarna direkt till sitt konto. Du behöver heller inte lämna ditt hem för att använda snabblån och kan göra det dygnet runt. Dock bör du tänka på att snabblån är endast en lösning om du behöver pengar akut.

Helglån

Befinner du dig i en situation där det snart är helg och du behöver akut ha tillgång till pengar så finns det något som heter helglån. När du behöver låna pengar akut på fredagen kan du ta ett sms lån helg.

Kanske får du oväntade utgifter innan helgen och det är ett tag kvar innan din lön kommer. Då kan du behöva låna pengar på helgen. Behöver du ett extra tillskott till din ekonomi kan ett helglån vara en engångslösning för detta problem.

Eftersom snabblån vanligtvis betalas ut endast under vardagar behöver du då ta ett snabblån helg. En sådan lösning gör att du har pengar under helgen. Kort och gott är det för personer som inte kan vänta tills måndagen med att ansöka om lån och behöver ett smslån utbetalning helg.

Hur fungerar helglån?

Helglån fungerar generellt på samma sätt som ett snabblån. Vid utbetalning helger får du utbetalningen direkt inför helgen. Du måste se till att långivaren samarbetar med din bank, annars kommer det inte att vara möjligt för dig att få pengarna till ditt bankkonto förrän veckan efter. Det kan låta som en bra lösning att ta lån inför helgen men tänk på att precis som andra snabba lån har dessa en hög ränta. Räntan brukar vara mellan 33% till 39%.

Därför är det viktigt att du hittar billigt sms lån utbetalning helg. Om du redan är skuldsatt bör du undvika dessa typer av snabblån. Det finns många långivare som erbjuder snabblån till personer utan att göra upplysning hos uc och utan uppläggningsavgift. De använder sig av andra kreditupplysningsföretag i stället. Vanligtvis är gäller detta när du tar mindre lån utan säkerhet och du får utbetalning direkt.

Vad kostar ett sms lån?


Vanliga frågor om snabblån handlar ofta om kostnader. Vad ett snabblån kostar beror helt på beloppet du lånar samt räntan och andra avgifter som kan tillkomma.

För att ta reda på vad lånet kommer att kosta per månad måste du använda en tjänst hos en låneförmedlare där du kan räkna ut totalkostnad med ränta. Där kan du även jämföra kostnader och ansöka om billigaste sms lån. Du kan hitta billiga smålån med lägst effektiv ränta.

Hos en låneförmedlare behöver du också bara göra en kreditupplysning istället för att göra en hos varje långivare. Vilket underlättar för dig när du ska hitta snabblån. När det kommer till ränta så får ett räntespann på ett snabblån inte vara högre än 40%. Den totala kostnaden får inte heller blir mer än vad du lånar. Nominell ränta brukar ligga på 20-40%.

Se alltid till att läsa villkoren och vilka avgifter som kan tillkomma när du lånar pengar. Du vill få en så låg kostnad per månad som möjligt med effektiva räntan. Ibland kan lånen låta billiga men när du kontrollerar den totala kostnaden i kr mån så ser du att den blir hög.

Hitta sms lån med låg ränta

Som du har förstått tenderar sms lån även kallat snabblån att ha en hög ränta. Att låna pengar utan någon ränta alls är inte möjligt. Däremot kan du hitta lån där räntan är lite lägre än normalt. För att få en så bra nominell ränta som möjligt måste du ha en bra kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet desto bättre lån kan du få.

Om du vill få ett lån med låg effektiv ränta ska du också använda dig av en låneförmedlare. Du kan dra nytta av det då en låneförmedlare pressar ner priserna på räntorna. Tänk på att alltid titta på olika lån innan du bestämmer dig för ett. Oavsett om du letar efter snabblån på 6000 kr eller 20 000 kr så kommer du hitta det bästa snabblånet om du lägger ner tid och energi på att leta efter dem.

Att hitta lån utan ränta kan vara svårt men gör du research kommer du kunna hitta ett snabblån som passar dig. Men ha i åtanke att bestämmer du dig för ett snabblån så är det alltid förenade med högre räntor.

Vad är skillnaden mellan ränta, nominell ränta och effektiv ränta?

När det pratas om ordet ränta så är det ett samlingsnamn och inkluderar alla typer av räntor. Vid privata lån är det oftast nominell ränta man menar. Det är årsräntan för lånet utan några tillkommande avgifter eller kostnader inräknade. Den effektiva räntan är den totala kostnaden för ett lån under ett år, inkluderat med avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift. Därför brukar den effektiva räntan vara högre än den nominella räntan.

Men den ger en bättre bild av vad den totala kostnaden av lånet kommer att bli. Det finns också något som heter bunden ränta, även kallat fast ränta. Det är när räntan är fast och du är garanterad samma ränta under hela bindningstiden. Rörlig ränta är motsatsen till fast ränta. En rörlig ränta innebär att den kan höjas eller sänkas beroende på månad.

Att låna pengar snabbt innebär höga räntor

Oavsett om du tar ett lån på 3000 kr eller 20 000 kr så kommer det vara en totalt högre ränta per månad än om du tar ett lån hos storbankerna. Att låna lite pengar snabbt innebär alltid att effektiv ränta generellt sätt kommer att vara högre. Men om du behöver låna pengar snabbt är fördelen att du får lån utbetalning 24 7. Du kan nu ansöka om lån dygnet runt och få pengarna samma dag.

Tänk på att du måste vara säker på att kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Gör du inte det är risken stor att du drabbas av höga förseningsavgifter eller inkasso. Överväg fördelar och nackdelar för att ta ett beslut vad som är bäst för dig och situationen du befinner dig i.

Snabblån utan inkomst & med anmärkning

Om du behöver få ett extra tillskott på ditt bankkonto fastän du inte har en inkomst så är det inte enkelt, hos storbanker är det oftast omöjligt att få lån trots med medsökande. Långivare kan inte bevilja pengar till personer som helt och hållet saknar inkomst. Dock kräver vissa långivare inte en fast månadsinkomst, utan de tittar på din totala ekonomi och årsinkomst. Detta kan vara till fördel för exempelvis personer som frilansar.

När det kommer till anmärkningar så betyder det att du på något sätt misskött din ekonomi. En anmärkning får du när Kronofogden har blandats in, alltså efter att du fått flertal påminnelser. Att få snabblån med betalningsanmärkning är inte alltid enkelt men det går. Ta en titt på en låneförmedlare för att se vilka aktörer som kan erbjuda dig dessa tjänster. Har du en aktiv skuld hos Kronofogden kan det vara en fördel att ta ett omstartslån istället. Prata med en expert för att få rådgivning vad som passar dig bäst.

Snabba sms lån utan bank-id

Bank-ID används för att verifiera din identitet. De flesta har det i sina mobiler och kan identifiera sig direkt för att låna snabbt pengar. Det finns långivare som inte kräver identifikation med bankid.

Du behöver alltid identifiera dig på något sätt när du ska ta ett lån men dessa långivare erbjuder andra sätt att ta snabb lån direkt och identifiera dig via annan tjänst. Hos en låneförmedlare kan du enkelt söka efter aktörer som ger snabbt lån ut trots att du inte har bankid.

Du har alltid ångerrätt

Skulle du ångra att du tagit ett snabblån så har du alltid ångerrätt. På snabblån och de flesta andra lån har du alltid ångerrätt i 14 dagar. Det betyder att du måste höra av dig till långivaren inom den tiden om du ångrar ditt avtal.

Om du redan fått pengarna på ditt konto måste du betala tillbaka hela lånet och betala tillbaka ränta till långivaren. Du måste betala tillbaka hela beloppet senast 30 dagar efter att du meddelat att du ändrat dig.

Sammanfattning


Snabblån används när du behöver snabb tillgång till pengar och direkt till ditt konto. Det används bäst för engångs situationer då räntorna normalt sätt är mycket höga.

Du behöver även betala tillbaka det du har lånat inom en kortare tidsram.

Om du inte måste låna pengar snabbt bör du istället överväga andra alternativ eller ta ett privatlån. Har du bestämt dig för att ta ett snabblån är processen relativt enkel. Du behöver först och främst hitta bästa snabblånet genom att jämföra långivare och titta på den effektiva räntan.

Fördelar och nackdelar med snabblån, låna pengar snabbt och sms lån

Den största fördelen med dessa typer av lån är att det är lättare att tillgå än traditionella. Du ansöker enkelt online och behöver inte gå till en bank. Det har färre krav på att få ett snabblån än andra lån vilket gör det enklare för personer som till exempel vill ansöka utan att använda uc. Alltså uppfyller ofta personer med lägre inkomst och sämre kredithistorik kraven för snabblån.

Snabblån är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver använda personlig egendom som pant till långivaren. Vilket kan kännas tryggt att dina saker inte kan bli beslagtagna. När det kommer till nackdelar så är det att snabblån är dyra. Den nominella räntan brukar ligga på 20-40%.

Snabblån ska också betalas inom en snar tidsram, vilket kan vara svårt om du inte har de ekonomiska förutsättningarna. Kan du inte betala snabblån och ränta så finns risken att du hamnar i en ond spiral av skulder.

Vanliga frågor - FAQ

Kostar det att ansöka om ett snabblån?

Att ansöka om ett snabblån kostar ingenting. Däremot tillkommer det ibland en uppläggningsavgift om du blivit beviljat ett lån. Uppläggningsavgiften brukar variera från 0 till 700 kr beroende på vilken långivare du valt. Utöver effektiv ränta och själva lånet kan andra avgifter även tillkomma, men det informeras du om vid ansökan. Se alltid till att ha koll på effektiv ränta.

Är det någon skillnad på snabblån och Smslån?

Nej det är ingen skillnad på snabblån och smslån. Från början hette det smslån då man ansökte om snabba lån via sms. Nu för tiden ansöker du via internet så snabblån och smslån är alltså samma sak.

Vem kan ansöka om ett snabblån?

De flesta kan ansöka om snabblån och få pengar direkt. Det brukar vara låga krav på låntagaren när det kommer till dessa tjänster. De kraven som brukar finnas är:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal för att låna pengar. Hos vissa aktörer behöver du vara 20 år eller äldre.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du bör ha någon form av inkomst men en fast anställning är inte alltid ett måste. Hur hög inkomst beror på långivarens specifika krav, vissa tittar på månadsinkomst medans andra tittar på årsinkomst.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige. Hur länge du behöver varit folkbokförd i Sverige kan variera beroende på långivare, vissa har några månader som krav medans andra har 3 år som krav.

Jag har svårt att betala tillbaka, vad ska jag göra?

Det är viktigt att du kan betala tillbaka lånet som du har tagit. Om du mot förmodan inte kan göra det så kontakta din långivare. Långivarna har olika regler för vad som gäller om du inte kan betala inom tiden som angetts.

Hur snabbt får jag svar när jag ansöker om pengar online?

När du låna pengar enkel snabbt via internet så får du svar inom 30 min. Ansökan behandlas automatiskt men om systemet skulle stöta på några problem så måste ansökan behandlas manuellt. Vilket då kan ta lite längre tid.

Får jag mitt smslån utbetalt samma dag?

Ja, om långivaren har direktutbetalningar till din bank. När du jämför långivare står det alltid om aktören har direktutbetalning eller inte. Det är vanligt med direkt utbetalning till storbankerna som Handelsbanken, Nordea och Swedbank.Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Senaste nytt