Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Abelcos företrädesemission tecknades till 80 procent inklusive garanter

Investmentbolaget Abelcos företrädesemission tecknades till 70 procent med och utan stöd av teckningsrätter. Det innebär att 10 procent av företrädesemissionen tilldelas emissionsgaranterna och emissionen tecknades totalt till 80 procent. Bolaget tillförs 8 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi är med tanke på dagens marknadssituation nöjda med teckningsgraden som inbringar Abelco cirka 8 miljoner kronor före emissionskostnader. Vi är även ödmjuka att så många vill vara en del av Abelco och fortsätta vår resa med en mycket spännande portfölj. Likviditeten stärker bolaget och ger oss flexibilitet att agera snabbare samt att fortsätta stötta våra noterade och onoterade innehav. Detta ger oss möjligheten att arbeta ännu mera med portföljen, där vi tycker att det finns potential att utveckla den onoterade delen ytterligare, säger Johan Rooth, vd för Abelco.

Bolaget emitterar 145,39 miljoner nya aktier och har därefter 1,97 miljarder aktier utestående.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Abelco Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Abelco Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt