Nyhet

Absolicon storägare Eniara har passerat flaggningsgräns 30 procent - överväger att undvika budplikt

Solenergibolaget Absolicons årsstämma den 13 juni fattade beslut om att omvandla samtliga aktier till B-aktier samt att möjliggöra för aktieägare som så önskade att senast 1 september 2022 ansöka om konvertering av B-aktier till A-aktier. Förändringen har nu registrerats hos Bolagsverket, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Som en följd av att aktieägare omvandlat aktier från B-aktier till A-aktier finns nu 3 011 802 B-aktier och 322 503 A-aktier, sammanlagt 3 334 305 aktier. Då B-aktier har en röst och A-aktier har tio röster har antalet röster i bolaget ökat från 3 334 305 röster till 6 251 232 röster.

Eniara, med vd Joakim Byström som enda ägare, innehar 223 400 aktier som samtliga konverterats till A-aktier. Detta ökar Eniaras röststyrka från 223 400 röster till 2 234 000 röster (35,82 procent) och passerar flaggningsgränsen om 30 procent av rösterna.

Takeover-reglerna föreskriver att den som uppnår ett aktieinnehav som representerar minst 30 procent av röstetalet för samtliga aktier i bolaget inom fyra veckor därefter ska lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i bolaget (budplikt).

Eniara överväger dock att byta A-aktier mot B-aktier eller att omvandla A-aktier mot B-aktier för att inte träffas av budplikten, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Absolicon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Absolicon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt