Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Active

Active Biotech rapporterar en ökad förlust i fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Active Biotech redovisar ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten ökade jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 0,0 miljoner kronor (6,2).

Rörelseresultatet blev -14,9 miljoner kronor (-4,1).

Resultatet efter skatt blev -14,9 miljoner kronor (-4,1), och per aktie -0,07 kronor (-0,02).

Likvida medel uppgick till 53,1 miljoner kronor (26,2).

"I det fjärde kvartalet rapporterade vi de första säkerhetsresultaten från den pågående studien med tasquinimod i multipelt myelom. Detta följdes i december av nyheten att den första försökspersonen doserats i den kliniska fas I-studien för att fastställa säkerheten för den nyutvecklade ögondroppsformuleringen av laquinimod. Även för det utlicensierade naptumomab-projektet rapporterades kliniska framsteg, då den första patienten doserades i den kliniska fas IIa-studien av naptumomab i kombination med docetaxel i lungcancer. Med en etablerad stabil grund, ett kritiskt CMC arbete slutfört för laquinimod, ser vi fram emot 2022, då vi enligt nuvarande plan har flera kliniska milstolpar i våra projekt", kommenterar vd Helén Tuvesson.

Active Biotech, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning0,06,2
Rörelseresultat-14,9-4,1
Nettoresultat-14,9-4,1
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,02
Likvida medel53,126,2102,7%


http://media.finwire.com/media/FWM006E591-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt