Nyhet

Africa

Africa Oil minskade nettoresultatet under Q2 och lanserar återköpsprogram

Olje- och gasbolaget Africa Oil redovisar en klart lägre nettovinst under det andra kvartalet. Vidare lanserar bolaget ett aktieåterköpsprogram.

Resultatet efter skatt blev 5,6 miljoner dollar (38,4), en minskning med 85,4 procent mot föregående år.

Under kvartalet mottog Africa Oil en utdelning från Prime på 62,5 miljoner dollar. Sedan man köpte 50 procent av Prime i 2020 har Africa Oil erhållit utdelningar på 562,5 miljoner dollar.

Resultat per aktie hamnade på 0,01 dollar (0,08), vilket innebär en minskning med 87,5 procent mot föregående år.

Kassan uppgick till 191 miljoner dollar, jämfört med 58,9 miljoner vid årsslutet.

"Det gläder mig att kunna meddela att vi har haft ännu ett starkt kvartal som har lett till att vår nu skuldfria balansräkning har stärkts ytterligare med en kassa på 191 miljoner dollar. Våra aktieägare kan se fram emot ett hektiskt andra halvår med katalysatorer, bland annat den förväntade licensförlängningen i Nigeria och refinansieringen av Primes RBL-skuldfacilitet, bedömningsprogrammet Venus med två brunnar, prospekteringsborrningen Gazania-1 och den potentiella utförsäljningen av Project Oil Kenya", säger bolagets vd Keith Hill i en kommentar.

Vidare meddelar bolaget att man kommer lansera ett aktieåterköpsprogram på upp till 10 procent av aktierna. Programmet ska först bli godkänt av relevanta myndigheter. Programmet utökar Africa Oils överföring till aktieägarna där utdelningen ligger på en årlig basutdelning på 0,05 dollar per aktie.

Africa Oil, MUSDQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoresultat5,638,4-85,4%
Resultat per aktie, USD0,010,08-87,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0078F96-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt