Nyhet

Africa

Africa Oil ökade nettoresultatet under första kvartalet

Olje- och gasbolaget Africa Oil redovisar en ökad nettovinst under det första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Totala vinster från samrisk- och intressebolag uppgick till 53,8 miljoner dollar (47,9).

Bolaget erhöll en utdelning från Prime på motsvarande 100 miljoner dollar under kvartalet. Africa Oil har nu totalt erhållit utdelningar på 500 miljoner dollar från sitt 50 procentiga ägande i Prime sedan januari 2020. Det motsvarar nästan hela investeringen på 520 miljoner dollar i Prime-andelen.

Resultatet efter skatt blev 45,6 miljoner dollar (38,9) och per aktie 0,10 dollar (0,08).

Kassa uppgick till 140,6 miljoner dollar, jämfört med 58,9 miljoner dollar kvartalet innan.

Africa Oil, MUSDQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoresultat45,638,917,2%
Resultat per aktie, USD0,100,0825,0%


http://media.finwire.com/media/FWM00745F0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt