Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alligator Bioscience presenterar ytterligare data från Optimize-1-studien

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience presenterar ytterligare data från fas 1b/2-studien Optimize-1, som undersöker mitazalimab i kombination med mFOLFIRINOX mot spridd bukspottkörtelcancer som första linjens behandling.

Vid båda dosnivåerna var de flesta mitazalimab-relaterade biverkningarna (feber, muskelsmärta, aptitlöshet och trötthet) lindriga till måttliga (grad 1 eller 2) och hanterbara. "Endast" en av de sex patienterna som fick den höga dosen (900 µg/kg) upplevde behandlingsrelaterade biverkningar (TRAE) av grad 3 (huvudvärk). Det förekom inga TRAE av grad 4.

Sammantaget visade datan att mitazalimab i kombination med mFOLFIRINOX är säker och väl tolererad, skriver bolaget. Dosen av mitazalimab på 900 µg/kg valdes som rekommenderad dos för fas 2-studien, som det nu pågår rekrytering till. En interimsavläsning av effekt- och säkerhetsdata förväntas under Q4 2022.

Resultaten presenteras vid AACR:s (American Association for Cancer Research) specialkonferens med inriktning på bukspottkörtelcancer, som äger rum i Boston, den 13-16 september 2022.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Alligator Bioscience

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alligator Bioscience

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt