Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto arbetar nära regering i Mellanöstern - diskuterar med kontraktstillverkare

Teknikbolaget Anotos dotterbolag för utbildning Knowledge AI arbetar med en regering i Mellanöstern rörande att genomföra en Proof of Concept-pilot, så kallad POC, för KAIT:s AI-lösning.

POC-piloten avslutas i december.

Anoto uppger också att tanken är att man skall arbeta på ett sätt som liknar Apples vad gäller tillverkning. Apple arbetar nära världens största kontraktstillverkare Foxconn. Anoto för diskussioner med en aktör i Sydkorea. Målsättningen är att lindra kassaflödeseffekten vid tillverkning av bolagets pennor.

"Vi är mycket glada över att arbeta med regeringen i ett stort land i Mellanöstern i syfte att främja landets utbildning. Vi har haft många möten med olika statliga myndigheter inklusive utbildningsdepartementet innan vi nått den fas som vi nu befinner oss i. När det blivit färdigt kommer det här avtalet till största sannolikhet att förändra KAIT:s ställning och öka möjligheterna till att säkra större finansiering. Vi är dessutom väldigt nära att ingå avtal med ett kontraktstillverkande företag i Sydkorea som kommer att köpa alla komponenter och tillverka pennor åt oss. Det är en struktur som liknar den hos Foxconn och Apple. Avtalet kommer att lindra vårt behov av rörelsekapital i tillväxtfasen av vår verksamhet”, säger Joonhee Won, vd för Anoto, i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.