Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto

Anoto ökar omsättning och minskar förlusten under fjärde kvartalet

Teknikbolaget Anoto redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg 5,1 procent till 20,5 miljoner kronor (19,5).

Bruttovinsten blev 14,5 miljoner kronor (16,8), med en bruttomarginal på 70,7 procent (86,2).

Ebitda-resultat blev -14 miljoner kronor (-14).

Rörelseresultatet blev -18,4 miljoner kronor (-19,6).

Resultatet efter skatt blev -6,5 miljoner kronor (-32,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,20).

Ingen utdelning föreslås (0).

"Den största utmaningen för Anoto under 2021 var att säkra komponenter för tillverkning. Vi flyttade vår produktion till Mexiko från Sydkorea för att minska tillverkningskostnaderna, leveranstiden och öka tillverkningskapaciteten. Vi påverkades dock allvarligt av den globala prisökningen på halvledare och bristen på komponenter", inleder Joonhee Won sitt vd-ord.

Dock såg bolaget en tydlig stabilisering i den globala leveranskedjan under det fjärde kvartalet, även om vissa komponenter fortfarande har långa ledtider. Dock har man säkrat de flesta av de kritiska komponenterna i volym.

Anoto, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning20,519,55,1%
Bruttoresultat14,516,8-13,7%
Bruttomarginal70,7%86,2%
EBITDA-14-14
Rörelseresultat-18,4-19,6
Nettoresultat-6,5-32,6
Resultat per aktie, kronor-0,06-0,20
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM006FA98-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.