Nyhet

Anoto undersöker strategiska alternativ för Knowledge AI

Teknikbolaget Anoto har beslutat att undersöka strategiska alternativ, inklusive försäljning av majoritetsandelen i det till 85 procent ägda dotterbolaget Knowledge AI, KAIT. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen är att Anoto vill kunna resa kapital för den egna verksamheten samtidigt som man vill tillföra KAIT nödvändigt tillväxtkapital.

Anotos verksamhet är på väg mot ett riktigt genombrott. Med tillväxten av Livescribes verksamhet efter en framgångsrik lansering av pennan Echo II, och potentialen med Samsung Displays skärmpennor, behöver Anoto ett större rörelsekapital för att nå verklig framgång”, säger Jörgen Durban, styrelseordförande i Anoto.

"Även KAIT är på väg att få ett genombrott eftersom KAIT nu har en livskraftig kommersiell produkt. För att KAIT ska kunna växa kommer det krävas ytterligare kapital", tillägger han.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt