Babylons riktade emission väntas fulltecknas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Babylons riktade emission väntas fulltecknas

Babylon Health, som har svenska investmentbolagen Kinnevik och VNV Global bland storägarna, har fått teckningsåtaganden som täcker hela den 80 miljoner dollar stora riktade emissionen som aviserades igår. VNV Global deltar i finansieringen med 20 miljoner dollar till ett pris om 0,421 dollar per aktie tillsammans med Kinnevik och andra.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare har Babylon initierat en formell försäljningsprocess av sin Independent Physician Association-verksamhet (IPA) i Kalifornien, inklusive Meritage Medical Network. Den 12 oktober flaggade bolaget för att sälja verksamheten, som väntas omsätta 400 miljoner dollar i år, och nu har alltså en formell process inletts.

Försäljningen förväntas vara klar i början av 2023 och ge tillräckligt med kapital för att finansiera Babylon ända fram till lönsamhet.

"Babylons finansiering och framtida försäljning av dess IPA-tillgång eliminerar den finansiella osäkerhet som varit förknippad med företaget ända sedan noteringen förra året inte gav företaget den planerade finansieringen. Företagets åtgärder kommer att ge ett fullt finansierat företag med en enkel USA-fokuserad corporate-struktur inklusive en NYSE-notering som gör det möjligt för det att fortsätta vara en mycket skalbar, snabbt växande global ledare inom digital hälsa med ett ökande fokus på amerikansk Value-Based-Care", kommenterar Per Brilioth, vd VNV Global samt styrelseledamot i Babylon.

Därutöver meddelar Babylon att man avser genomföra en omvänd aktiesplit medförande en sammanläggning av aktier i ett förhållande inom ett godkänt intervall om 15:1 till 25:1.

Slutligen meddelar Babylon att man planerar att fortsätta förenkla sin kapitalstruktur genom att bland annat kollapsa sin aktiestruktur från två aktieklasser till en, varvid varje stamaktie av serie B omvandlas till en stamaktie av serie A.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.