Bavarian Nordic har slutfört köpet av resevaccin från Emergent BioSolutions
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian Nordic har slutfört köpet av resevaccin från Emergent BioSolutions

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic har slutfört förvärvet av Emergent BioSolutions portfölj av resevaccin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om de två marknadsförda vaccinerna Vivotif avsett för att förebygga tyfoidfeber och Vaxchora för förebyggande av kolera men också en vaccinkandidat i fas III som ska förebygga Chikungunya-virus.

- Med slutförandet av denna transaktion har vi tagit ett betydande steg framåt på vår väg mot att bli ett av de största renodlade vaccinföretagen, säger koncernchefen för Bavarian Nordic, Paul Chaplin i en skriftlig kommentar.

Det framgår också att förvärvet inkluderar USA-baserade forsknings- och utvecklingsanläggningar, en schweizisk baserad tillverkningsanläggning för biologiska läkemedel, samt EU/USA-baserad kommersiell verksamhet med en specialiserad säljkår.

- Förvärvet kommer att stärka vår ledande position inom resevacciner och utöka vår närvaro på nyckelmarknader, förutom att ge möjligheter till ytterligare tillväxt. Med tillägget av anläggningar i både USA och Europa stärker vi vår forskning och utvecklingskapacitet och tillverkningskapacitet, heter det vidare.

Förvärvet innebär ett tillskott på närmare 300 nya medarbetare till Bavarian Nordic.

Bavarian Nordic har gjort en kontant betalning till Emergent på 274 miljoner dollar. Justeringar av beloppet kan komma att ske, enligt utskicket.

I förvärvet kan det vara aktuellt med en tilläggsköpeskilling på upp till 110 miljoner dollar som är kopplade till milstolpar avseende Chikungunya-vaccinet (80 miljoner dollar) och försäljningsresultatet för de marknadsförda vaccinerna (30 miljoner dollar).

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt