Bavarian Nordic utökar kapaciteten för vaccin mot apkoppor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian Nordic utökar kapaciteten för vaccin mot apkoppor

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic skriver avtal med amerikanska Grand River Aseptic Manufacturing (GRAM). Avtalet går ut på att GRAM ska fylla behållare med Bavarians vaccin för apkoppor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vaccinen som fylls av GRAM kommer användas av Bavarian inom ramen för deras avtal med den amerikanska myndigheten U.S. Biomedial Advanced Research and Development Authority (BARDA), som beställt 2,5 miljoner dosor av vaccinet till landets befolkning.

"Att snabbt öka utbudet och säkra leveranser av vaccin mot apkoppor till de amerikaner som löper störst risk att drabbas av viruset är en av president Bidens högsta prioriteringar. Detta partnerskap mellan Bavarian Nordic och GRAM kommer att avsevärt öka kapaciteten att fylla och färdigställa statligt ägda doser - för första gången i USA - och göra det möjligt för oss att leverera vårt nuvarande och framtida utbud snabbare till platser över hela landet", säger Bob Fenton, samordnare för Vita husets verksamhet mot apkoppor.

Tekniköverföringen är redan på gång. I vanliga fall tar det 9 månader att överföra teknik av det här slaget, men enligt Bavarian kommer processen gå snabbare och bara ta 3 månader.

Tidigare i veckan rapporterade Bloomberg News att Bavarian var osäkra på om de kunde nå upp till den globala efterfrågan på vaccin för apkoppor. Bolaget är det enda i världen som har ett godkänt vaccin mot sjukdomen. Vidare uppgav Bavarian att de undersökte möjligheten till att outsourca delar av produktionen.

Genom avtalet med GRAM uppger Bavarian att de kommer frigöra kapacitet i andra länder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bavarian Nordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt