Beowulf Mining-chefen upprepar att Kallak kan vara igång inom 3-4 år - DN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beowulf Mining-chefen upprepar att Kallak kan vara igång inom 3-4 år - DN

Prospekteringsbolaget Beowulf Minings vd Kurt Budge upprepar i en intervju i Dagens Nyheter, DN, att järnmalmsgruvan i Kallak kan vara i drift inom tre till fyra år.

Just nu arbetar bolaget på en miljöansökan, vilket är nästa steg inför att kunna starta gruvan. Det var tidigare i år som regeringen efter att ha dragit ut på beslutet under flera år slutligen fattade beslut om att Beowulf Mining skulle få en bearbetningskoncession för sin norrländska gruva.

Det tog nästan fem år att fatta beslut. Kurt Budge tycker också att många missförstår hur svenskt Beowulf Mining är. Bolaget är noterat i Sverige men även på Londonbörsens småbolagslista AIM.

"Detta är Sverige, med lagar och regler som vi följt. Men alla har pekat på mig och sagt att brittiska företag inte ska exploatera svenska tillgångar. Vårt projekt är utvecklat av svenska experter, vi har dragit in kapital här och ägs till 76 procent av svenskar", säger han till tidningen.

I och med att det numera finns en bearbetningskoncession så har företaget också kunnat inleda samtal med intressenter rörande malmen, exempelvis kunder.

"Hela den här processen har stoppat alla seriösa samtal – köparna vill ju veta att vårt projekt har tillstånd. Nu är det stor skillnad, nu har vi samtal igång om alla delar av projektet", säger Budge.

På en fråga om kostnader för att etablera gruvan uppger Budge att han inte kan ge ett formellt svar, men han uppger att det kommer att kosta flera miljarder. Han är säker på att det går att locka investerare till projektet.

"För att vi redan märker av intresse. Detta är bara ett första projekt, som kan vara i 14-15 år. Det finns järnfyndigheter i området som gör att vi kan bryta malm i decennier", uppger Budge.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beowulf Mining

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beowulf Mining

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.