Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments rapporterar ökad rörelseförlust

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade något.

Rörelseresultatet blev -3,7 miljoner kronor (-2,7).

Resultatet före och efter skatt var -3,7 miljoner kronor (-2,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (-0,14).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,6 miljoner kronor (-2,5).

Likvida medel uppgick till 21,3 miljoner kronor (14,5).

Bolagets vd Fredrik Lindblad uppger att bolaget under hösten och inledningen av 2023 har flera milstolpar som ska passeras i bolagets utvecklingsresa.

"Bägge våra pilotstudier ska publiceras i vetenskapliga tidskrifter, nästa fas i studieprogrammet med EndoDrill URO ska påbörjas, europeisk MDR-certifiering ska erhållas följt av de första patientfallen för bukspottkörtelcancer, en eller flera nya kliniska studier (SEL/bukspottkörtel) ska inledas, ny produktvariant EndoDrill EBUS för lungcancer ska presenteras och vi ska ha en långt framskriden process för marknadsgodkännande i USA", säger Lindblad.

Han säger vidare.

"Med en kassa om cirka 19,8 miljoner kronor har vi en stark finansiell position och vi uppskattar att vår fortsatta utveckling är finansierad fram till sensommaren 2023."

Bibb Instruments, MkrQ2-2022Q2-2021
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-3,7-2,7
Resultat före skatt-3,7-2,7
Nettoresultat-3,7-2,7
Resultat per aktie, kronor-0,16-0,14
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,6-2,5
Likvida medel21,314,5


http://media.finwire.com/media/FWS0079D44-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt