Bioextrax inleder utvärderingsprojekt med godisproducent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioextrax inleder utvärderingsprojekt med godisproducent

Bioteknikbolaget Bioextrax har påbörjat ett utvärderingsprojekt med en av världens största tredje största godisproducenter avseende bioplasten PHA, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Initialt kommer Bioextrax att leverera mindre mängder PHA till den icke namngivne kunden, och vid en lyckad utvärdering kommer tester i större skala att påbörjas. Den första fasen av projektet inbringar 3 000 dollar till Bioextrax och leverans av de första proverna beräknas ske i slutat av maj.

"Godisproducenten är ett världsledande företag och det är glädjande att de väljer Bioextrax som partner. Deras långsiktiga mål är att ersätta icke-nedbrytbara material i ett antal olika produkter, exempelvis i tuggummi. Utvärderingen gäller PHA med långa polymerkedjor, så kallad medium chain length PHA ("mcl-PHA"), vilket ger elastiska och filmformande egenskaper. I dagsläget finns inte denna typ av mcl-PHA kommersiellt tillgänglig. Bioextrax patenterade extraktionsmetod möjliggör kommersiell tillverkning av denna typ av mcl-PHA, vilket öppnar upp nya och spännande applikationer för PHA. Vi ser godisproducenten som en potentiellt viktig partner för en bred kommersialisering av vår mcl-PHA-teknologi", kommenterar Edvard Hall, vd i Bioextrax.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioextrax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt