Nyhet

Biofrigas tecknar avsiktsförklaring med Vessige Biogas om en Cryosep-anläggning

Biogasbolaget Biofrigas har tecknat en avsiktsförklaring med Vessige Biogas avseende förvärv av en Cryosep-anläggning som del av ett större projekt. Projektet är budgeterat till 19,1 miljoner kronor, varav Biofrigas andel är strax över 50 procent av detta. Vessige Biogas kommer använda anläggningen för polering och förvätskning av biogas vid sin befintliga uppgraderingsanläggning utanför Falkenberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hela projektet är budgeterat till 19,1 miljoner kronor och innehåller förutom Cryosep även en lagringstank och en tankstation för flytande biogas samt markberedning och projektledning.

Avsiktsförklaringen är villkorad av att Vessige Biogas erhåller erforderliga tillstånd för den utökade verksamheten samt att den finansiering som bolagen ansökt om beviljas. Projektet påbörjas efter beviljad finansiering och projektstart är planerad till början av 2023 med driftsättning under 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt