Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Jetpak och Viva Wine i årets sista utgåva

Börsveckan ger köpråd för Jetpak och Viva Wine Group i årets sista utgåva. Tidningen lämnar rådet avvakta för Profoto, Kjell & Company, Clas Ohlson, Renewcell, Latvian Forest och Munters. Börsveckan tar nu juluppehåll och är tillbaka den 16 januari nästa år.

Logistikbolaget Jetpak handlas till en attraktiv värdering samtidigt som kassaflödet är bra och tillväxtutsikterna är goda. "Allt sammantaget upprepar vi tidigare års köpråd", skriver Börsveckan.

Ljussättningsbolaget Profoto har en världsledande position inom sin nisch. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen som därför drar ned rådet till avvakta.

Hemelektronikkedjan Kjell & Company möter som hela detaljhandeln sämre tider nästa år. Börsveckan lockas inte av aktien i nuläget och väljer att avvakta.

Hemfixarkedjan Clas Ohlson har det också tufft och lär tvingas sänka utdelningen framöver.
Tidningen väljer att avvakta även här.

Vinbolaget Viva Wine Group har ett starkt första halvår, men det tredje kvartalet blev en besvikelse. Aktien är dock billig efter nedgången, bedömer Börsveckan som höjer till råd till köp.

Textilåtervinningsbolaget Renewcell har goda tillväxtutsikter, men här krävs stora investeringar. Osäkerheten är alltför stor för ett köpråd, anser tidningen som väljer att avvakta.

Skogsbolaget Latvian Forest är en doldis vars aktie har gett en totalavkastning på 180 procent de senaste fem åren. Börsveckan vill se en större rabatt mot det bokförda värdet för att med större säkerhetsmarginal trycka på köpknappen. Rådet stannar därför vid avvakta.

Klimatkontrollbolaget Munters går nu som tåget. Värderingen är dock hög och marknaden har tagit ut mycket i förväg. Tidningen väljer därför att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.