Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Nordic Paper, Norske Skog och Nimbus samt säljråd för Epiroc

Börsveckan ger köpråd för Nordic Paper, Norske Skog och Nimbus i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Rovio, SSAB, Skåne-möllan och Bergman & Beving samt ger säljråd för Epiroc.

Pappersbruksbolaget Nordic Paper hade ett kalasbra fjolår, men i år väntas baksmälla med fallande priser och lägre volymer. Värderingen är dock låg, lönsamheten och utdelningen god, bedömer Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Norske Skog har en stark position inom tidningspapper, en nisch många branschbolag undviker. Tidningen anser att uppsidan i aktien överväger och ger köpråd.

Båttillverkaren Nimbus bokslut var överraskande starkt. Värderingen lockar även i ett värsta möjliga-scenario, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Finska spelbolaget Rovio hade en svag avslutning på fjolåret. Tidningen väljer att inte spekulerat i något bud, utan slopar sitt tidigare köpråd och sänker till avvakta.

Stålbolaget SSAB har visserligen en låg värdering, men i linje med sina europeiska kollegor. "Allt sammantaget känns risk/reward inte särskilt attraktiv i SSAB för stunden och vi håller oss vid sidlinjen", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc är ett mycket fint bolag med hög lönsamhet och en stor andel eftermarknadsförsäljning. "Aktien har slagit index sedan vårt köpråd för ett år sedan, men nu tror vi att det är läge att sälja aktien då värderingen är ansträngd och konjunkturutsikterna svaga", skriver tidningen.

Mjöl- och spannmålsproducenten Skåne-möllans värdering lämnar ingen större potential på uppsidan, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Teknikhandelsbolaget Bergman & Bevings aktie har stigit drygt 50 procent sedan tidningens köpråd i höstas. Värderingen är nu rimlig, bedömer Börsveckan som sänker sitt råd till avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bergman & Beving

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt