Börsveckan ger köpråd för Wallenstam, Intervacc och Lidds
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Wallenstam, Intervacc och Lidds

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Wallenstam, Intervacc och Lidds i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Godsinlösen, Trianon, Cibus och Stendörren.

Klassiska Wallenstam har solida finanser och låg refinansieringsrisk. Bostadsbolagen har pressats rejält på börsen i år och Wallenstam är inget undantag med hälften av beståndet inom hyresrätter. "Om än sektorn står inför sämre tider bedömer vi att det kan vara ett bra läget att köpa aktie för den långsiktige just nu", skriver Börsveckan.

Under pandemin har begränsad rörlighet minskat antalet skador och ärenden hos försäkringsbolag. Det i sin tur slår mot återvinningsbolaget Godsinlösen. Tidningen väljer att slopa sitt köpråd från i höstas och det nya året blir avvakta.

Bostadsbolaget Trianon är verksamt i Malmöregionen och har en förtroendeingivande ägarlistan samt en vd som anammat pilotskolan till fullo. Bostäder med låga avkastningskrav och en hög belåning oroar dock Börsveckan som väljer att avvakta med aktien.

Cibus fokuserar på trygga och stabila livsmedelsfastigheter och lockar med månadsutdelningar. Aktien värderas välförtjänt högre än snittet för fastighetssektorn, anser Börsveckan som ger rådet avvakta.

Stendörren handlas med stora förväntningar på projektportföljen. Den är intressant, men projekt i dagens omvärld är ett osäkert kort. Tidningen väljer att avvakta.

Intervacc har med ett godkänt vaccin mot en vanlig infektion hos hästar och flera marknadsgodkännanden tagit flera stora steg mot att få fart på omsättningen. "Det blir ett köp, med brasklappen att risken är hög", skriver Börsveckan.

Lidds gör framsteg i sin pipeline men finansieringen ser riskabel ut. Ett partneravtal med Johnson & Johnson inger dock förtroende för verkshöjden i bolagets forskning. "Rådet blir köp, med brasklappen hög risk, som alltid vid den här typen av investeringar i bioteknik", skriver tidningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cibus Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt