Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bulten lämnar Ryssland helt

Verkstadsbolaget Bulten beslutar att avveckla sin verksamhet i Ryssland på grund av den rådande situationen som uppstått i spåren av det ryska anfallet på Ukraina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bulten har 125 anställda i Ryssland. Företaget har bedrivit sin verksamhet genom ett joint venture-bolag med fordonstillverkaren GAZ. Bolaget har funnits sedan 2012.

Bulten tog tidigare i veckan beslut om att flytta all produktion som görs i Ryssland för externa marknader till Europa.

Bultens beslut om att avveckla sin verksamhet i Ryssland kommer inte att ha väsentlig påverkan för bolagets intäkter då den inhemska försäljningen i Ryssland motsvarar 1,6 procent av den totala årliga försäljningen. Avvecklingen kan dock komma att innebära nedskrivningar. Mer information om detta väntas komma längre fram i processen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bulten

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bulten

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt