Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bulten ser ytterligare förvärv bidra till att nå de finansiella målen

Fordonskoncernen Bulten kommer att jaga ytterligare förvärv, särskilt i Nordamerika, i syfte att nå sina finansiella mål för 2024. Styrelsen har beslutat att behålla målen som sattes i början av 2020.

”Vi har en tydlig ambition om att växa både organiskt och genom förvärv. Via tillskottet av PSM International 2020 har vi etablerat en stark plattform för tillväxt i Asien. Nu är målet att fortsätta vår tillväxtresa exempelvis genom att fokusera på förvärv i Nordamerika”, kommenterar vd Anders Nyström.

Bultens målsättning är att Nordamerika ska stå för cirka en femtedel av den totala omsättningen 2025.

I bolagets strategi för att nå målen ingår också att fortsatt ta marknadsandelar både i och utanför fordonssektorn.

”Med ytterligare förvärv, ett fortsatt fokus på att öka våra marknadsandelar inom och utanför fordonsbranschen, samt genom vårt starka hållbarhetserbjudande är vårt mål fortfarande att nå en omsättning på 5 miljarder kronor under 2024”, säger Anders Nyström.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bulten

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bulten

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt