Carbiotix tecknar försäljningsavtal med FibreHigh
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carbiotix tecknar försäljningsavtal med FibreHigh

Forskningsbolaget Carbiotix har tecknat sitt första CarbiAXOS-försäljningsavtal med svenskbaserade FibreHigh. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att FibreHigh kommer att ha förhandsrätt att köpa samtlig produktionskapacitet under 2022 och 2023, och detta sker för att stödja dess lansering Coffee Booster på den amerikanska marknaden. Den produkten kommer att lanseras parallellt med CarbiAXOS som kosttillskottsingrediens vid Microbiome Movement Human Nutrition Summit som hålls i Boston, Massachusetts, USA, mellan den 8-9 november i år.

"Det gläder mig att kunna meddela att Carbiotix har tecknat sitt första CarbiAXOS-försäljningsavtal med FibreHigh, vår tredje viktiga milstolpe för 2022. För Carbiotix är undertecknandet av detta första CarbiAXOS-försäljningsavtal mer värdefullt än värdet av den försäljning som genereras i detta skede. FibreHigh är den perfekta partnern för att ta ut CarbioAXOS på marknaden och demonstrera dess kapacitet", uppger Carbiotix-chefen Kristofer Cook i en kommentar.

Avtalet innebär att Carbiotix också får ett referensavtal. Detta kan man sedan hänvisa till i diskussioner med de tio potentiella kunder som bolaget varit i kontakt med under det första kvartalet.

"Detta bör göra det möjligt för Carbiotix att bygga en bred kundbas bestående av mindre kosttillskottsföretag som efterfrågar CarbiAXOS, vilket är i linje med vår planerade produktionskapacitetsutbyggnad under de kommande 2-3 åren", skriver företaget. Det är också den breda basen av mindre företag som kan hjälpa bolaget att nå sitt mål att uppnå ett positivt rörelseresultat om 20 miljoner kronor och en försäljning på 70 miljoner 2024, heter det i pressmeddelandet.

"Vidare kommer det även att skapa en bas och incitament att utöka produktionskapaciteten under 2024 för att uppnå en 10 gånger högre EBIT 2025 genom att föra diskussionerna vidare med branschledare som PepsiCo och Kellogg", avslutar företaget sitt pressmeddelande.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Carbiotix

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Carbiotix

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt