Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella-delägda Infrahub ska utveckla logistikanläggning åt Svenska Retursystem

Fastighetsrådgivaren Catellas delägda bolag Infrahub har tecknat avtal för att utveckla en logistikanläggning i Vaggeryd, Småland, för Svenska Retursystem (SRS). I samband med avtalet förvärvar Infrahub ett markområde om 78 000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastighetens yta väntas uppgå till 30 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till SRS, med en löptid om 15 år. Catellas ägarandel i fastigheten uppgår till 40 procent.

"Avtalet befäster Infrahubs starka position som en modern logistikfastighetsutvecklare med hållbarhet och automation i fokus och bygger vidare på vår starka fastighetsutvecklingsplattform i Infrahubs med fem pågående projekt”, kommenterar Catellas vd Christoffer Abramson.

Byggnaden kommer byggas enligt hållbarhetscertifieringen Miljöbyggnad Silver och ska ha en av Skandinaviens största takplacerade solcellsanläggningar, med en årlig produktion om 3,7 GWh.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.