Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella förvärvar 65 procent av bolag i Polen för 40 miljoner kronor

Fastighetsrådgivaren Catella har ingått avtal om att förvärva 65 procent av Warsaw Property Partners (WPP) till en köpeskilling om ungefär 40 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

WPP beskrivs vara ett oberoende fastighetsbolag verksamt på den polska marknaden, med tjänster inom fastighetsinvesteringar, tillgångsförvaltning samt investeringsstrategier. Bolaget har cirka två miljarder kronor i förvaltat kapital och 18 anställda.

"Vi är mycket glada över att ha ingått partnerskapet med WPP och ser fram emot att fortsätta utveckla WPP tillsammans med partners och anställda. Polen är en viktig strategisk marknad för oss, där vi ser möjligheter till fastighetsutveckling och betydande synergier inom koncernen", kommenterar Catellas vd och koncernchef Christoffer Abramson.

Dess nuvarande delägare har förbundit sig till att förbli ägare samt verka inom företaget i minst fem år. Bolaget kommer framöver fortsättningsvis drivas av den nuvarande ledningen.

Transaktionen väntas slutföras under andra kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.